• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank: Γιατί ανεβαίνει η μετοχή – Οι ξένοι αγοραστές και η «έκρηξη» συναλλαγών

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Μεγάλος όγκος συναλλαγών και σήμερα στη Eurobank.

    Πάνω από 11,3 εκατ. κομμάτια έχουν αλλάξει χέρια στη μετοχή που κινείται σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων για φέτος, στο 1,93 ευρώ.

    Στη Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 χθες, Δευτέρα 5/2, σημειώθηκε αύξηση συναλλαγών 40% σε σχέση με τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής! Κι αυτό μετά την ανακοίνωση ότι η τράπεζα αύξησε τη συμμετοχή της στην Ελληνική Τράπεζα στο 55%.

    Κέρδη 4,40% για τη μετοχή χθες, με κλείσιμο στα 1,90 ευρώ, επίπεδα που συνιστούσαν υψηλό μέρας, αλλά και υψηλό 52 εβδομάδων.

    Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας άλλαξαν χέρια 10,445 εκατ. κομμάτια και σήμερα πάνω από 11,3 εκατ. χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

    Οι αναλυτές ξεκίνησαν τους υπολογισμούς ότι στο ενδεχόμενο ενοποίησης των αποτελεσμάτων της Ελληνικής, το p/bv της Eurobank μειώνεται αισθητά στις 0,70 φορές.

    Εξέλιξη που αντικειμενικά δικαιολογεί κίνηση της μετοχής πάνω από τα 2,20 – 2,25 ευρώ σε πρώτη φάση, όπως αναφέρουν αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα φανεί στις αναλύσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

    Στα 2,41 ευρώ η τιμή στόχος που έχει βάλει η Optima για την μετοχή, τα 2,60 από την Πειραιώς Χρηματιστηριακή, τα 2,40 για την JP Morgan, τα 2,10 ευρώ για την NBG Sec και τα 2,33 ευρώ για την Morgan Stanley.

    Σημειώνεται τέλος, ότι η τράπεζα έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης στις 7 Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Τι να αγοράσουν οι επενδυτές μόλις «ξυπνήσουν» οι αγορές στην Ευρώπη

    Euroxx για Τιτάν: «Κρυμμένη» αξία στις δραστηριότητες και υψηλά περιθώρια ανόδου 50% στη μετοχή

    Γιατί BofA, Citigroup, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs αγοράζουν ελληνικές τραπεζικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ