• ΑΓΟΡΕΣ

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ: Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην υπόθεση της Archegos Capital

    Μπιλ Χουάνγκ (Bill Hwang)

    Μπιλ Χουάνγκ (Bill Hwang)


    Η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Archegos Capital.

    Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θέλοντας να καθησυχάσει το επενδυτικό κοινό ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί το θέμα και πως επικοινωνεί με τους συμμετέχοντες στην αγορά από την περασμένη εβδομάδα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και επικοινωνούμε , δήλωσε εκπρόσωπος της SEC.

    Η αναγκαστική ρευστοποίηση συμμετοχών άνω των 20 δισ. δολαρίων που συνδέονταν με την επενδυτική του πρώην trader της Tiger Management, Μπιλ Χουάνγκ (Bill Hwang), Archegos Capital Management, απασχολεί τους επενδυτές λόγω των «κρυφών» μεριδίων που κατείχε σε εταιρείες μέσω άλλων επενδυτικών εργαλείων. Και αυτό καθώς μεγάλο μέρος της μόχλευσης που χρησιμοποίησε η Archegos Capital Management παρέχονταν, όπως φαίνεται, από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Nomura Holdings και Credit Suisse Group, μέσω swaps ή των λεγόμενων συμβάσεων επί διαφοράς (contracts-for-difference). Αυτό σημαίνει ότι η Archegos μπορεί να μην είχε άμεσα στην κατοχή της τις περισσότερες από αυτές τις συμμετοχές -εάν βέβαια υπάρχουν.

    Η Nomura Holdings έκανε σήμερα λόγο για πιθανές ζημιές 2 δισ. δολαρίων, ενώ η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναμένεται να υπάρχει σημαντική επίπτωση στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

    Η Goldman Sachs λέει στους μετόχους και τους πελάτες ότι τυχόν απώλειες που αντιμετωπίζει από την Archegos είναι πιθανό να είναι ασήμαντες, είπε ένα άτομο γνώστης του θέματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται το θρίλερ με την Archegos Capital: Προβληματισμός για τις «κρυφές» συμμετοχές της επενδυτικής που αναστάτωσε τη Wall Street

    Ποιος ήταν o «τίγρης» πίσω από τα πακέτα «μυστήριο» των $23,5 δισ. που αναστάτωσαν τη Wall Street

    Θρίλερ στη Wall Street: Άλλαξαν χέρια μέσω πακέτων μετοχές αξίας άνω των $10,5 δισ. – Φήμες ότι ξεπουλά Hedge Fund ή Family Office



    ΣΧΟΛΙΑ