• ΑΓΟΡΕΣ

    Ελβετία: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο 2020 οι εισαγωγές ρωσικού χρυσού

    • Bloomberg


    Οι εισαγωγές ρωσικού χρυσού της Ελβετίας αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ένδειξη ότι το μεγαλύτερο μέρος του παλαιότερου χρυσού από τη χώρα ενδέχεται να τήκεται εκ νέου για να διευκολυνθεί η πώληση του.

    Περίπου 5,7 τόνοι — αξίας 324 εκατομμυρίων δολαρίων — ρωσικού πολύτιμου μετάλλου εισήχθησαν από τον κόμβο διύλισης τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Διοίκησης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα από τον Απρίλιο του 2020.

    Η αποστολή περιλάμβανε ρωσικό χρυσό που έφτασε από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η τελωνειακή διοίκηση την Τρίτη. Τα στοιχεία των ελβετικών τελωνείων δείχνουν το τελευταίο μέρος που εξευγενίστηκε το πολύτιμο μέταλλο, και όχι το μέρος από όπου στάλθηκε για τελευταία φορά.

    Ο χρυσός της Ρωσίας αποτελεί ταμπού από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ελβετία έχουν επιβάλει κυρώσεις στο νέο ρωσικό χρυσό, αλλά οι ράβδοι που έχουν εξαχθεί από τη χώρα πριν από τις 4 Αυγούστου δεν υπόκεινται σε απαγόρευση εισαγωγής, δήλωσε η τελωνειακή αρχή την Τρίτη.

    Ορισμένοι επενδυτές που έχουν στην κατοχή του παλιές ρωσικές ράβδους χρυσού μπορεί να επιθυμούν να τις ξανατήξουν σε ελβετικά διυλιστήρια για να διευκολύνουν την πώλησή τους.

    Αν και ο χρυσός της χώρας που κυκλοφόρησε πριν από τον πόλεμο μπορεί ακόμη να πωλείται και να αγοράζεται στα περισσότερα μεγάλα κέντρα, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και της Ζυρίχης, υπάρχει ένα στίγμα γύρω από αυτό.

    Η Ρωσία – ο δεύτερος μεγαλύτερος εξορύκτης χρυσού στον κόσμο παγκοσμίως – ήταν προηγουμένως σημαντικός προμηθευτής νέων χρυσών ράβδων στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η Κίνα εξακολουθεί να εισάγει ρωσικό χρυσό, αν και οι ποσότητες παραμένουν σχετικά χαμηλές. Η χώρα αγόρασε 0,3 τόνους πολύτιμου μετάλλου από τη Ρωσία τον Αύγουστο, ένα μικρό κλάσμα των συνολικών μηνιαίων εισαγωγών της ύψους 182 τόνων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Ελβετία εισάγει ρωσικό χρυσό για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο

    Ήπιες απώλειες κατέγραψε ο χρυσός



    ΣΧΟΛΙΑ