Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση έκδοσης senior ομολογιών ύψους €500 εκατ., λήξεως το 2033 και με ετήσιο επιτόκιο 3,75%, στο πλαίσιο συναλλαγής που προσέλκυσε ιδιαίτερα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι προσφορές ξεπέρασαν τα €2,6 δισ., οδηγώντας σε υπερκάλυψη περίπου 5,2 φορές.

1

Οι ομολογίες έλαβαν αξιολογήσεις ΒΒΒ από την S&P Global Ratings και Baa2 από τη Moody’s Investors Service, ενώ τα καθαρά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση δανεισμού και γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Οι τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Euronext Dublin.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.  ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση (pricing) την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2026 της έκδοσης βάσει του Regulation S (η «Έκδοση»), πρώτης τάξης (senior) ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικής ονομαστικής αξίας 500.000.000 ευρώ, λήξεως το 2033, με ετήσιο επιτόκιο 3,75% και τιμολογήθηκαν στο 99,469% της ονομαστικής τους αξίας (οι «Ομολογίες»).

Οι Ομολογίες έχουν λάβει αξιολόγηση ΒΒΒ από την S&P Global Ratings και Baa2 από την Moody’s Investors Service.

Η συναλλαγή προσέλκυσε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, με τις εντολές να υπερβαίνουν τα 2,6 δις ευρώ κατά τη διάρκεια κατάρτισης του βιβλίου προσφορών, υπερκαλύπτοντας κατά 5,2 φορές το αναμενόμενο ποσό.

Η ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί για την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, ενώ η Εταιρεία θα υποβάλλει αίτηση για την εισαγωγή των Ομολογιών στο Euronext Dublin για διαπραγμάτευση στο Global Exchange Market (GEM), την αγορά που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας.

Τα καθαρά έσοδα από τις Ομολογίες θα χρησιμοποιηθούν από την Εταιρεία για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Σε σχέση με την Έκδοση, οι Goldman Sachs Bank Europe SE και η Morgan Stanley Europe SE ενεργούν ως Από Κοινού Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και οι AXIA Ventures Group Ltd, BofA Securities Europe SA, Deutsche Bank Aktiengesellschaft, HSBC Continental Europe, J.P. Morgan SE και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. ενεργούν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners).

Διαβάστε επίσης

FED: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια – Τι προβλέπουν για τη νομισματική πολιτική του 2026

THEON: Στο τραπέζι η εξαγορά της γαλλικής HGH με αποτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ

CME Group: Για πρώτη φορά αποκτά γυναίκα CEO καθώς αποχωρεί ο «θρυλικός» Τέρι Ντάφι