• Cryptocurrencies

    Visa: Στον χορό των NFT – Πλήρωσε 150.000 δολάρια για ένα CryptoPunk

    • Newsroom

    ‘CryptoPunk’


    Η Visa είναι η τελευταία μεγάλη εταιρεία που υπέκυψε στην τρέλα των NFT.

    Η εταιρεία πληρωμών ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα “CryptoPunk”, ένα από τα χιλιάδες ψηφιακά είδωλα που βασίζονται σε NFT, έναντι σχεδόν 150.000 δολαρίων σε ethereum.

    Τα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT, είναι περιουσιακά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό αντικείμενο, όπως μια εικόνα, ένα tweet ή ένα βίντεο, και συνήθως πληρώνονται με κρυπτονομίσματα ethereum. Κάθε NFT είναι μοναδικό και μπορεί να διατηρηθεί μόνο από ένα άτομο τη φορά και η ιδιοκτησία του καταγράφεται μέσω ενός δικτύου blockchain, όπως αυτά που υποστηρίζουν κρυπτονομίσματα, για παράδειγμα το Bitcoin.

    Οι οπαδοί τους λένε ότι αυτό καθιστά τα NFT σπάνια, αυξάνοντας την αξία τους. Ορισμένοι τα συγκρίνουν με φυσικά συλλεκτικά αντικείμενα, όπως σπάνιες κάρτες συναλλαγών και έργα τέχνης.

    “Πιστεύουμε ότι τα NFT θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της λιανικής, των socia media, της ψυχαγωγίας και του εμπορίου”, δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής crypto στη Visa.

    Σύμφωνα με τον Sheffield, τα CryptoPunks έχουν εξελιχθεί σε ένα «πολιτιστικό εικονίδιο για την κοινότητα των crypto».

    Τα CryptoPunks είναι μια συλλογή από 10.000 avatar-Pixel Art και προσφέρονται προς πώληση στους απανταχού συλλέκτες της νέα τεχνολογίας.

    “Πρόκειται για το ξεκίνημα μας σε αυτό τον χώρο”, συμπλήρωσε.

    Αρκετές μεγάλες εταιρείες πειραματίζονται με τα NFT τον τελευταίο καιρό.

    Ο οίκος Christie’s έχει δημοπρατήσει πολλά NFT, αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, τον Μάρτιο κατέγραψε ρεκόρ, όταν πούλησε ένα έργο του ψηφιακού καλλιτέχνη Beeple, έναντι 69 εκατ. δολαρίων.

    Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τα NFT, καθώς ενώ αντιπροσωπεύουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας, οι αγοραστές δεν κατέχουν το υποκείμενο στοιχείο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ