• Cryptocurrencies

    PayPal: Λανσάρει αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

    • Newsroom
    PayPal: Λανσάρει αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένο Βασίλειο


    Η PayPal Holdings θα επιτρέπει από σήμερα στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, να αγοράζουν, να πουλούν και να κατέχουν κρυπτονομίσματα, όπως ανακοίνωσε.

    Πρόκειται για την πρώτη διεθνή επέκταση των υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων της PayPal εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα μπορούσε να αποτελέσει την έναρξη περαιτέρω ανάλογων κινήσεων στην αγορά των crypto.

    Ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικών πληρωμών, με περισσότερους από 403 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς παγκοσμίως, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες που προσφέρουν στους καταναλωτές πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα.

    Η PayPal ξεκίνησε την αγορά και πώληση tokens στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του τρέχοντος έτους, επιτρέποντας αργότερα στους πελάτες να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά τους νομίσματα για να ψωνίσουν σε εκατομμύρια εμπορικές εταιρείες στο δίκτυό της.

    “Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας – και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα παίξουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον της παγκόσμιας χρηματοδότησης και του εμπορίου”, δήλωσε ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής για blockchain, crypto και ψηφιακά νομίσματα στην PayPal.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υπηρεσία της PayPal θα ανταγωνιστεί αυτήν των καθιερωμένων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων, όπως η Coinbase Global, καθώς και των fintech startup, όπως η Revolut, αναφέρει το reuters.

    Οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν bitcoin, ether, litecoin μέσω των πορτοφολιών PayPal που διαθέτουν, online ή μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά.

    Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία ολοένα και περισσότερες παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές εταιρείες αρχίζουν να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, εν μέσω των αυξανόμενων τιμών των κρυπτονομισμάτων.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ