• Cryptocurrencies

    Συντριβή για τους δισεκατομμυριούχους των crypto – Πόσα έχασαν σε δύο ημέρες

    • NewsRoom

    Changpeng Zhao και Brian Armstrong


    Το 2023 ξεκίνησε θεαματικά για τους δισεκατομμυριούχους των crypto, με τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα να καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Ωστόσο, όλα άλλαξαν αυτή την εβδομάδα.

    Η δίωξη της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της Binance Holdings Ltd. και της Coinbase Global Inc., των μεγαλύτερων πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, εξανέμισε την αισιοδοξία που επικρατούσε στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μετά το δύσκολο και ζημιογόνο 2022.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, γνωστός ως CZ, είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ η καθαρή περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Coinbase, Brian Armstrong, έχει μειωθεί κατά 361 εκατομμύρια δολάρια, στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Η SEC μήνυσε και τις δύο εταιρείες για παραβίαση των κανόνων για τις κινητές αξίες, οδηγώντας σε πτώση τις μετοχές αρκετών εταιρειών που συνδέονται με την αγορά crypto και τα tokens.

    Τα προηγούμενα υπερκέρδη

    Σημειώνεται ότι πριν από τις πρόσφατες αρνητικές για την αγορά κρυπτονομισμάτων εξελίξεις, η περιουσία του Zhao είχε αυξηθεί κατά 117% από τις αρχές του έτους μέχρι την περασμένη Παρασκευή, ενώ του Armstrong είχε εκτιναχθεί κατά 61%.

    Συγκριτικά, ο πλούτος των άλλων δισεκατομμυριούχων του δείκτη του Bloomberg είχε αυξηθεί συνολικά κατά μόλις 9%.

    Την Δευτέρα, η SEC άσκησε δίωξη για 13 παραβιάσεις της νομοθεσία περί κινητών αξιών, στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και τον ιδρυτή του, Changpeng Zhao («CZ»).

    Ο Zhao, 46 ετών, συνίδρυσε την εταιρεία το 2017 και την μετέτρεψε σε παγκόσμιο κολοσσό. Η προσωπική του περιουσία αυξήθηκε επίσης, φτάνοντας το υψηλό των 96,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2022.

    Την Τρίτη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε και την Coinbase, για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, οδηγώντας την μετοχή της σε βουτιά 12%.

    Ο Armstrong κατέχει το 16% της εταιρείας. Συχνά προχωρά σε πωλήσεις μετοχών της Coinbase και έχει ρευστοποιήσει από τις αρχές του έτους μέχρι τώρα τίτλους αξίας περίπου 27 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το bloomberg.

    Διαβάστε ακόμη:

    SEC: Δίωξη κατά της Binance και του ιδρυτή της για 13 παραπτώματα

    SEC: Μετά τη Binance στο στόχαστρο και η Coinbase

    Binance: Εκροές 780 εκατ. δολαρίων μέσα σ’ ένα 24ωρο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ