• Cryptocurrencies

    SEC: Δίωξη κατά της Binance και του ιδρυτή της για 13 παραπτώματα

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και CEO του Binance


    Δίωξη για 13 παραβιάσεις της νομοθεσία περί κινητών αξιών, ενάντια στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και τον ιδρυτή του, Changpeng Zhao («CZ»), άσκησε η SEC.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), τα περισσότερα από τα παραπτώματα αφορούν παράβαση του νόμου περί απαγόρευση συναλλαγών στην πλατφόρμα σε Αμερικανούς.

    Η SEC ισχυρίζεται ότι η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, «επιτρέπει εν κρυπτώ σε πελάτες υψηλής αξίας των ΗΠΑ» να συναλλάσσονται στην πλατφόρμα κατά παράβαση του αμερικανικού νόμου περί χρεογράφων, που απαγορεύει σε μη εγγεγραμμένα χρηματιστήρια να εξυπηρετούν πελάτες των Η.Π.Α.

    Παράλληλα, κατηγορεί τον Zhao πως ασκούσε έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία των πελατών και τα συνέδεε με προσωπικές και εταιρικές συμμετοχές.

    «Μέσα από δεκατρείς κατηγορίες, ισχυριζόμαστε ότι οι οντότητες Zhao και Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψης διαφάνειας και υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, σε δήλωση τη Δευτέρα.

    «Όπως ισχυρίζεται, ο Zhao και η Binance παραπλάνησαν τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους κινδύνου και τους κατακερματισμένους όγκους συναλλαγών, ενώ απέκρυψαν ενεργά ποιος διαχειριζόταν την πλατφόρμα, τις συναλλαγές χειραγώγησης του συνδεδεμένου δημιουργού της αγοράς, ακόμη και πού και με ποιoς ήταν ο εκκαθαριστής και θεματοφύλακας της αγοράς.

    Η Binance δεν απάντησε στα αμερικανικά media που ζήτησαν σχολιασμό.

    Διαβάστε επίσης

    Πανελλαδικές εξετάσεις: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ομαλή διεξαγωγή

    ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους τύπου Cessna

    Mytilineos, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ: Μάχη με εξαγορές με στόχο τα χρυσά πράσινα EBITDA και τις υψηλές αποτιμήσεις

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ