• Cryptocurrencies

    SEC: Μετά τη Binance στο στόχαστρο και η Coinbase

    • NewsRoom
    Μπράιαν Άρμστρονγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase

    Μπράιαν Άρμστρονγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase


    Αγωγή κατά της Coinbase Global υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μια μέρα μετά από μια αντίστοιχη κίνηση και κατά της Binance.

    Στην αγωγή της, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό αμερικανικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η SEC κατηγορεί την εταιρεία του κλάδου των κρυπτονομισμάτων πως παραβίασε κανόνες που έχει θέσει η ίδια.

    Ειδικότερα, η SEC ισχυρίζεται πως η Coinbase αγνόησε το ρυθμιστικό πλαίσιο, επιτρέποντας στους χρήστες της να συναλλάσσονται σε διάφορα crypto tokens τα οποία στην πραγματικότητα ήταν μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα.

    Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street κατά 20%.

    Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η SEC κινήθηκε και κατά της Binance, κατηγορώντας την για 13 παραπτώματα γύρω από το  ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο.

    Η αγωγή κατά της εταιρείας και του CEO της, Changpeng Zhao, αφορά κακοδιαχείριση κεφαλαίων πελατών, παραπλάνηση επενδυτών, αλλά και των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τα χρεόγραφα.

    Διαβάστε επίσης

    SEC: Δίωξη κατά της Binance και του ιδρυτή της για 13 παραπτώματα

    ΣΔΟΕ: Συνελήφθη στη Γλυφάδα διευθυντικό μέλος διεθνούς οργάνωσης – Διακίνησε με «υπόγεια» τραπεζικά συστήματα 250 εκατ. ευρώ σε 10 μήνες!

    Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg TV: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Ανάπτυξη 3,5% το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ