• Cryptocurrencies

    Binance: Εκροές 780 εκατ. δολαρίων μέσα σ’ ένα 24ωρο

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και CΕΟ του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και CΕΟ του Binance


    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του BinanceΜία ημέρα μετά τη μήνυση που υπέβαλλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Binance κατέγραψε εκροές έως και 780 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Nansen.

    Στις θυγατρικές της Binance, σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, οι εκροές έφτασαν τα 13 εκατ. δολάρια.

    Στο στόχαστρο της SEC

    Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) προχώρησε σε δίωξη για 13 παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών, ενάντια στην Binance.

    Τα περισσότερα από τα παραπτώματα αφορούν παράβαση του νόμου περί απαγόρευσης συναλλαγών στην πλατφόρμα, με την SEC να ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο «επιτρέπει εν κρυπτώ σε πελάτες υψηλής αξίας των ΗΠΑ».

    Ο ιδρυτής της Changpeng Zhao («CZ») κατηγορείται ότι ήλεγχε τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών της Binance και τα συνέδεε με προσωπικές και εταιρικές συμμετοχές.

    «Ο Zhao και η Binance παραπλάνησαν τους επενδυτές σχετικά με τους ελέγχους κινδύνου και τους κατακερματισμένους όγκους συναλλαγών, ενώ απέκρυψαν ενεργά ποιος διαχειριζόταν την πλατφόρμα, τις συναλλαγές χειραγώγησης του συνδεδεμένου δημιουργού της αγοράς, ακόμη και πού και με ποιoς ήταν ο εκκαθαριστής και θεματοφύλακας της αγοράς», αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του προέδρου της SEC, Gary Gensler.

    Σημειώνεται ότι στο στόχαστρο της SEC, μπήκε και η Coinbase, με κατηγορίες ότι αγνόησε το ρυθμιστικό πλαίσιο, επιτρέποντας στους χρήστες της να συναλλάσσονται σε διάφορα crypto tokens τα οποία στην πραγματικότητα ήταν μη εξασφαλισμένα χρεόγραφα.

    Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street κατά 20%.

    Διαβάστε επίσης

    SEC: Δίωξη κατά της Binance και του ιδρυτή της για 13 παραπτώματα

    ΣΔΟΕ: Συνελήφθη στη Γλυφάδα διευθυντικό μέλος διεθνούς οργάνωσης – Διακίνησε με «υπόγεια» τραπεζικά συστήματα 250 εκατ. ευρώ σε 10 μήνες!

    Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg TV: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Ανάπτυξη 3,5% το 2023

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ