• Cryptocurrencies

    Carl Icahn: Ο δισεκατομμυριούχος που σκέφτεται να επενδύσει 1 δισ. στα κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg

    Carl Icahn, μεγαλοεπενδυτής


    Ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn ενδιαφέρεται να εισέλθει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με “θεαματικό τρόπο” και μπορεί να τοποθετήσει πάνω από 1 δισ. δολάρια σε κάποιο εναλλακτικό νόμισμα, αναφέρει το Bloomberg.

    Αν και ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει ακόμη αγοράσει κάποιο token, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV ότι μελετά το Bitcoin, το Ethereum και τον κλάδο των crypto στο σύνολό του, προκειμένου να προσδιορίσει πού βρίσκονται οι ευκαιρίες. Τα εναλλακτικά νομίσματα κερδίζουν δημοτικότητα ως φυσικό επακόλουθο του πληθωρισμού στην οικονομία, πρόσθεσε.

    Οποιαδήποτε κριτική σχετικά με τα κρυπτονομίσματα δεν έχει υποκειμενική αξία, είναι «λίγο λανθασμένη», εκτίμησε ο Icahn.

    «Λοιπόν, ποια είναι η αξία ενός δολαρίου; Η μόνη αξία του δολαρίου είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε φόρους», είπε. “Κοιτάζω ολόκληρο τον κλάδο και πώς μπορώ να εμπλακώ σε αυτόν”.

    Ο Icahn είπε επίσης ότι πιστεύει πως οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικά νομίσματα, επειδή τμήματα της αγοράς μετοχών διαπραγματεύονται σε «γελοίες τιμές».

    Αναφέρθηκε όχι μόνο σε εκείνους που εστιάζουν στις λεγόμενες μετοχές meme (τις δημοφιλείς μετοχές που στηρίζουν επενδυτές λιανικής και οι τιμές τους επηρεάζονται από σχόλια που πραγματοποιούν στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), αλλά και σε συγκεκριμένες στρατηγικές που προτείνουν οι διαχειριστές κεφαλαίων.

    «Δεν νομίζω ότι το Reddit και το Robinhood και αυτοί οι τύποι είναι απαραίτητα κακοί, νομίζω ότι εξυπηρετούν έναν σκοπό», εκτίμησε ο Icahn. «Τα χρήματα επιστρέφουν πίσω σε εταιρείες. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες μπορεί να είναι εντάξει, αλλά για ορισμένες από αυτές, η αναλογία κινδύνου/απόδοσης είναι παράλογη”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Οι δύο πρώην συμμαθητές που εξελίχθηκαν σε δισεκατομμυριούχους των κρυπτονομισμάτων

    Goldman Sachs: Το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin;

    Bitcoin: Ποια είναι η «συνταγή της καταστροφής» – Tα 500.000 δολάρια βλέπει η διάσημη Cathie Wood

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ