• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Crypto Deal: Η Galaxy του Novogratz αγοράζει την πλατφόρμα BitGo έναντι 1,2 δισ. δολάρια

    • Bloomberg
    Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital

    Mike Novogratz, CEO της Galaxy Digital


    H Galaxy Digital Holdings του Mike Novogratz, εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που επικεντρώνεται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων,  συμφώνησε να αγοράσει την BitGo σε ένα deal που άγγιξε τα 1,2 δισ. δολάρια.

    Η Galaxy θα καταβάλει 265 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 33,8 εκατομμύρια μετοχές για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς. Οι μέτοχοι της BitGo θα κατέχουν το 10% της εταιρείας.

    «Η απόκτηση της BitGo καθιερώνει την Galaxy Digital ως ένα ενιαίο σύνολο υπηρεσιών για θεσμικούς επενδυτές και βοηθά σημαντικά στην επιτάχυνση της αποστολής μας να καθιερώσουμε ψηφιακά οικοσυστήματα περιουσιακών στοιχείων και την τεχνολογία blockchain», δήλωσε ο Novogratz, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Galaxy.

    Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BitGo ιδρύθηκε το 2013 από τον Mike Belshe, πρώην μηχανικό στη Google. Θα προσχωρήσει στην Galaxy ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

    «Η συνεργασία με την Galaxy Digital αποτελεί ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο για την εταιρεία, καθώς οι πελάτες μας αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών λύσεων», δήλωσε ο Belshe.

    Το BitGo, με περισσότερους από 400 θεσμικούς πελάτες, έχει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Η εταιρεία επεξεργάζεται περίπου 30 δισεκατομμύρια συναλλαγές το μήνα και υποστηρίζει τη φύλαξη περισσότερων από 400 νομισμάτων και tokens.

    Πρόκειται για το δεύτερο σημαντικό deal στον χώρο των κρυπτονομισμάτων το τελευταίο διάστημα. Η Coinbase Global, η εισηγμένη πλέον εταιρεία, στα τέλη Απριλίου εξαγόρασε τη Skew, μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων και εκτέλεσης συναλλαγών που επικεντρώθηκε σε παράγωγα κρυπτογράφησης.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, έχει κερδίσει περισσότερο από 500% τον τελευταίο χρόνο. Το Bloomberg Galaxy Crypto Index, το οποίο παρακολουθεί πολλαπλά κρυπτονομίσματα, αυξήθηκε σχεδόν κατά 800% την ίδια περίοδο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ