• Cryptocurrencies

    Ether vs Bitcoin: Ποιο τελικά θα επικρατήσει στην αγορά των crypto – Τα επιχειρήματα των αναλυτών

    • Bloomberg


    Η σχετική ανθεκτικότητα που επέδειξε το Ether κατά τον δύσκολο για την αγορά των crypto μήνα Μάιο, έφερε και πάλι στο προσκήνιο την πρόβλεψη ότι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου θα μπορούσε μία ημέρα να ξεπεράσει το Bitcoin σε αγοραία αξία.

    Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα έχει διπλάσια αξία από το Ether, αλλά το χάσμα μεταξύ τους μειώθηκε κατά περίπου 350 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, όταν το bitcoin σημείωσε μία από τις χειρότερες πτώσεις του και το Ether κατέγραψε λιγότερες απώλειες.

    Οι οπαδοί του Ether τονίζουν τη δημοτικότητά του στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που βασίζονται σε blockchain και ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, καθώς και την συνεχή αναβάθμιση που έχει στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του συνδεδεμένου δικτύου Ethereum.

    Το Ether «πιθανότατα θα ξεπεράσει το Bitcoin κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς το Ethereum θα είναι ανώτερο σε ό, τι αφορά την καινοτομία και το ενδιαφέρον των προγραμματιστών», δήλωσε ο Tegan Kline, συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού blockchain Edge & Node. Επίσης, επισήμανε ότι οι επενδυτές πρέπει να κατανέμουν το κεφάλαιο τους και στα δύο tokens.

    Η ταχύτητα των αλλαγών που σημειώνονται στον κλάδο των crypto καθιστά ριψοκίνδυνες τις προβλέψεις. Ακόμη και έτσι, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της Goldman Sachs και η επενδυτική εταιρεία της Cathie Wood συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που ανέδειξαν τις δυνατότητες του Ether πρόσφατα.

    Γενικότερα, το ενδιαφέρον για ψηφιακά νομίσματα έχει επεκταθεί πέρα ​​από το Bitcoin, του οποίου το μερίδιο στην συνολική αξία των 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της αγοράς κρυπτονομισμάτων, έχει υποχωρήσει στο 42% από περίπου 70% που ήταν στις αρχές του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.

    Ether has been more resilient in May's crypto rout

    Σε ένα report την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της Goldman, Mikhail Sprogis και Jeff Currie έγραψαν ότι το αρχικό προβάδισμα του Bitcoin φαίνεται «εύθραυστο», προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να «χάσει τελικά το στέμμα του ως το κυρίαρχο ψηφιακό νόμισμα σε αξία, από ένα άλλο κρυπτονόμισμα με μεγαλύτερη πρακτική χρήση και τεχνολογική ευελιξία”.

    Επίσης, υποστήριξαν ότι το Ether φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για να ξεπεράσει το Bitcoin.

    Το story της ανάπτυξης

    Ο Pat LaVecchia, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συναλλαγών σε crypto, Oasis Pro Markets LLC, υποστηρίζει ότι tο Ether αρχίζει να θεωρείται “ως ένα καλύτερο story ανάπτυξης” μακροπρόθεσμα.

    Το Bitcoin σημείωσε πτώση περίπου 37% τον Μάιο, μία από τις χειρότερες μηνιαίες αποδόσεις του, ενώ το Ether υποχώρησε περίπου 11%.

    Νωρίτερα σήμερα το μεγαλύτερο token υποχωρούσε κατά 1%, στα 35.750 δολάρια. Το Ether, με οριακή μεταβολή διαπραγματεύονταν στα 2.447 δολάρια.

    Ορισμένοι πιστεύουν ότι το Bitcoin θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του και θα παραμείνει στην πρώτη θέση, κυρίως λόγω της τεράστιας προσοχής που λαμβάνει. Για παράδειγμα, ο Andrew Kiguel, διευθύνων σύμβουλος της Tokens.com, υποστηρίζει ότι το Bitcoin έχει “τις καλύτερες ενδείξεις αποδοχής από τους επενδυτές”, δεδομένου ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι μεγιστάνες όπως ο Musk συνεχίζουν να μιλάνε γι ‘αυτό.

    «Το Bitcoin θα παραμείνει βασιλιάς των κρυπτογράφησης», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγορών στην Oanda Corp. «Το Bitcoin είχε πολύ μεγάλο προβάδισμα για να το προλάβει το Ethereum και έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, μια σταθερή προσφορά μόνο 21 εκατομμυρίων νομισμάτων».

    Το Ether σημείωσε αύξηση άνω του 900% κατά το προηγούμενο έτος, υπερβαίνοντας τα κέρδη κατά 275% που εμφάνισε το Bitcoin. Λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια κέρδη, η συζήτηση σχετικά με το πιο από τα δύο tokens θα επικρατήσει, πιθανότατα θα διαρκέσει για πολύ καιρό ακόμη.

    Διαβάστε ακόμα:

    Cathie Wood: H superstar επενδύτρια καθησυχάζει την αγορά crypto – «Κανείς δεν σταματάει το Bitcoin»

    Carl Icahn: Ο δισεκατομμυριούχος που σκέφτεται να επενδύσει 1 δισ. στα κρυπτονομίσματα

    Οι δύο πρώην συμμαθητές που εξελίχθηκαν σε δισεκατομμυριούχους των κρυπτονομισμάτων

     Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ