• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Τα νέα Νησιά Κέιμαν των χωρισμένων με λεφτά

    κρυπτονομίσματα

    κρυπτονομίσματα


    Τα κρυπτονομίσματα και τα NFT είναι τα νέα “Νησιά Κέιμαν” των συζύγων που θέλουν να κρύψουν χρήματα εν μέσω διαζυγίων.

    Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την τεχνολογία blockchain, είναι ήδη ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απόκρυψη κεφαλαίων, δήλωσε ο αναλυτής crypto Paul Sibenik, στο business insider.

    Ο Sibenik, ο οποίος είναι επικεφαλής στην υπηρεσία ερευνών blockchain της CipherBlade, είπε ότι ο αριθμός των υποθέσεων διαζυγίων που χειρίζεται η εταιρεία στις οποίες εμπλέκονται κρυπτονομίσματα, έχει «αυξηθεί σημαντικά». Όταν άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία το 2019, οι υποθέσεις δεν επικεντρωνόταν στη διερεύνηση crypto στις διαδικασίες διαζυγίων και τώρα αυτές αποτελούν περίπου το 15% των ερευνών της CipherBlade.

    «Ήμουν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που συνειδητοποίησα τις δυνατότητες που είχε το κρυπτονόμισμα», είπε ο Sibenik. «Υποθέτω ότι είχα δίκιο γιατί δεδομένου του αριθμού των περιστατικών που έχουμε, φαίνεται να είναι ολοένα και πιο συνηθισμένο».

    Αρκετές υποθέσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορούσαν crypto αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, είπε, δεν «εμφανίζονται στα τραπεζικά εκκαθαριστικά».

    Η έλλειψη μιας κεντρικής αρχής υπεύθυνης για τα crypto έχει δημιουργήσει τη φήμη ότι η συγκεκριμένα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων είναι άπιαστη. Αλλά στην πραγματικότητα, οι κινήσεις των κρυπτονομισμάτων είναι εύκολα ανιχνεύσιμες επειδή κάθε συναλλαγή καταγράφεται σε ένα “δημόσιο βιβλίο” που ονομάζεται blockchain και οι ερευνητές γίνονται ολοένα και πιο επιτήδειοι στην αποκρυπτογράφηση δύσκολων υποθέσεων.

    Πάρτε για παράδειγμα τη μεγαλύτερη κατάσχεση bitcoin του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο μήνα, από την κυβερνοεπίθεση στην Bitfinex το 2016.

    Ο Sibenik είπε ότι στις υποθέσεις διαζυγίου με crypto η νομική διαδικασία, και όχι η ανακριτική, αντιμετωπίζει δυσκολίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως εξήγησε, οι σύζυγοι ακολούθησαν την πολιτική “δεν ήξερα ότι έπρεπε να τα αποκαλύψω”. Σε άλλες περιπτώσεις, αρνούνται κατηγορηματικά την ύπαρξη τους, έως ότου τα στοιχεία είναι συντριπτικά.

    Ακόμη και τα NFT, τα οποία είναι ψηφιακά έργα τέχνης που συνδέονται με το blockchain, έχουν αποτελέσει αντικείμενο έριδος στον χωρισμό ενός ζευγαριού.

    Αν και η τάση αυτή είναι ακόμα σχετικά νέα, ο Sibenik είπε ότι ο αριθμός των NFT που αποκρύπτονται στα διαζύγια αυξάνεται. Σε σύγκριση με τα ψηφιακά νομίσματα, ωστόσο, τα NFT είναι πιο δύσκολο να τιμολογηθούν.

    «Δεν είναι ότι δεν μπορούν να αποτιμηθούν, απλώς η αξία τους είναι πιο απροσδιόριστη, ενώ με το Bitcoin, για παράδειγμα, η αξία είναι αρκετά σαφής», είπε. «Με τα NFTs πρέπει να κοιτάξετε σε ποια τιμή πωλούνται συγκρίσιμα περιουσιακά στοιχεία, σε ποια πουλήθηκαν στο παρελθόν και να προσπαθήσετε να τα εκτιμήσετε».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποια είναι η “κροκόδειλος της Wall Street” που συνελήφθη για κλεμμένα Bitcoin αξίας 4,5 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ