• Cryptocurrencies

    JPMorgan: Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι ολοκληρώθηκε το selloff στο Bitcoin

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζουν οι αναλυτές της Wall Street όσον αφορά στην ανάλυση της προοπτικής του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, μετά από τις έντονες διακυμάνσεις των προηγούμενων ημερών.

    Ομάδα αναλυτών της JPMorgan, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, πιστεύουν ότι είναι πρόωρο να θεωρήσουμε ότι το selloff στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου τελείωσε. Στο μεταξύ, σε report της η Goldman Sachs επισήμανε ότι οι ακραίες μεταβολές περιορίζουν την απήχηση των crypto στους θεσμικούς επενδυτές. Και η Medley Global Advisors προειδοποίησε για την απειλή μεγάλων επιπτώσεων εάν το Bitcoin πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια.

    “Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι ολοκληρώθηκε η πρόσφατη πτωτική κίνηση του Bitcoin”, έγραψαν την Παρασκευή αναλυτές της JPMorgan, κάνοντας αναφορά στην έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα Bitcoin funds και στις ρυθμίσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

    Bloomberg gauge of tokens far below 50-day average

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κινείται τη Δευτέρα σταθεροποιητικά. Νωρίτερα ενισχύθηκε κατά 6% περίπου και διαμορφώθηκε στα 35.600 δολάρια, μετά από ένα σαββατοκύριακο μεγάλων διακυμάνσεων.

    Η βουτιά άνω του 40% που έχει καταγράψει το token από το ρεκόρ που σημείωσε στα μέσα Απριλίου δημιουργεί προβληματισμό για την αγορά των crypto, που έχει επηρεαστεί αρνητικά από μία σειρά παραγόντων. Από την κριτική που άσκησε ο Elon Musk σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνεται για την εξόρυξη των Bitcoins μέχρι τα σενάρια για την υιοθέτηση αυστηρών ρυθμίσεων για τα ψηφιακά νομίσματα από την Κίνα.

    Πρόσωπα υψηλού προφίλ, όπως ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban έχουν επίσης επισημάνει τον κίνδυνο ορισμένοι επενδυτές να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους, κάτι που περιέγραψε στο Twitter ως “Great Unwind”.

    Νομίζω ότι πρόκειται για την “μεγάλη αναστροφή”, έγραψε. Οι traders δανείζονται για να αγοράσουν Eth, χρησιμοποίησαν eth για να δανειστούν εναλλακτικά/σταθερά νομίσματα, το χρησιμοποίησαν σαν πάροχο ρευστότητας για την εξασφάλιση υψηλής ετήσιας απόδοσης. Τη στιγμή που το Eth πέφτει σε τόσο μεγάλο βαθμό, έπρεπε να αναστρέψουν τις κινήσεις τους. Αποεπένδυση, μεταφορά ρευστότητας, αποπληρωμή.

    Η Goldman Sachs σε μια ανάλυση της, στην οποία συμμετείχαν πολλοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των llison Nathan, Jeffrey Currie, Zach Pandl και Christian Mueller-Glissmann, αναφέρθηκε σε διάφορες τάσεις. Μεταξύ άλλων εκτίμησε ότι το Ethereum έχει μεγάλες πιθανότητες να προσπεράσει το bitcoin ως το κυρίαρχο ψηφιακό κρυπτονόμισμα και ότι η αυξημένη μεταβλητότητα των crypto μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους θεσμικούς αγοραστές.

    Ο Mathew McDermott, επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs, έγραψε επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει παροχές προϊόντων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

    Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto υποχώρησε σχεδόν κατά 40%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο 2020.

     Αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο

    Ωστόσο, η επικεφαλής στρατηγικής παραγώγων της RBC, Amy Wu Silverman, υποστήριξε την Κυριακή ότι με βάση μία μέτρηση που αποτυπώνει τις απόδοσεις κεφαλαίου σταθμισμένου κινδύνου γνωστή ως Sharpe ratio, το Bitcoin έχει καλύτερη απόδοση από τις μετοχές της Tesla, το SPDR S&P 500 ETF Trust ή το Invesco QQQ Trust Σειρά 1.

    Τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin, Ether και το Dogecoin εξακολουθούν να έχουν μεγάλα κέρδη σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, όπως το προηγούμενο έτος – περίπου 12.000%, στην περίπτωση του Dogecoin.

    Για τον Ben Emons, διευθύνοντα σύμβουλο της Medley Global Advisors στη Νέα Υόρκη, το Bitcoin «ενισχύει το κράτημά του στις αγορές μέσω της μεταβλητότητας, της ρευστότητας και της συσχέτισης».

    Διαβάστε ακόμα:

    Goldman Sachs: Το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin;

    Νέο κινέζικο «χτύπημα» κατά των κρυπτονομισμάτων ρίχνει ξανά το bitcoin

    Νέο πλήγμα για τα κρυπτονομίσματα: Αυστηρότερο πλαίσιο ζητά η Γέλεν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ