• Cryptocurrencies

    Νέο κινέζικο «χτύπημα» κατά των κρυπτονομισμάτων ρίχνει ξανά το bitcoin

    • NewsRoom
    bitcoin


    «Ασανσέρ» συνεχίζει να θυμίζει η αγορά των κρυπτονομισμάτων καθώς οι μεγάλες οικονομίες δείχνουν σταδιακά τις προθέσεις τους για την αυστηροποίηση του πλαισίου δραστηριοτήτων.

    Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο οποιαδήποτε συναλλαγή σε crypto αξίας άνω των 10.000 δολαρίων θα πρέπει να γνωστοποιείται στην Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων (IRS), ήρθε εκ νέου η σειρά της Κίνας να προκαλέσει νέα αναστάτωση στην αγορά.

    Σε ανακοίνωσή του, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε  ξεκαθάρισαν πως θα πρέπει να αυστηροποιηθεί και το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η αντιμετώπιση των συνθηκών εξόρυξης και εμπορίας bitcoin και η αποφασιστική αποτροπή μετάδοσης μεμονωμένων κινδύνων στην κοινωνία».

    “Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία των χρηματιστηριακών αγορών, των αγορών χρέους και συναλλάγματος, να περιοριστούν δραστικά οι παράνομες δραστηριότητες κινητών αξιών και να τιμωρηθούν αυστηρά οι παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες”, επισημαίνει επίσης ο Κινέζος αντιπορόεδρος.

    Το νέο χτύπημα από την Κίνα έρχεται δύο ημέρες μετά την προειδοποίηση της χώρας προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να απαγορεύσουν τις υπηρεσίες συναλλαγών με κρυπτονομίσματα αλλά και προς τους επενδυτές να αποφεύγουν κερδοσκοπικές συναλλαγές με αυτά. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση είχε οδηγήσει σε βουτιά την αγορά των κρυπτονομισμάτων, με την τιμή του bitcoin να υποχωρεί μέχρι τα 30.000 δολάρια. Το διασημότερο κρυπτονόμισμα επανήλθε στη συνέχεια προς το επίπεδο των 40.000 δολαρίων, αντιμετώπισε με σχετική ψυχραιμία την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών, η οποία πάντως ανέκοψε τη φόρα της ανάκαμψης που παρατηρήθηκε αρχικά την Πέμπτη, ωστόσο πλέον υποχωρεί ξανά, μετά και το νέο κινεζικό «χαστούκι».

    Ειδικότερα, αυτή την ώρα, το bitcoin κινείται στο επίπεδο των 37.500 δολαρίων με απώλειες κοντά στο 10%, το Ether στα 2.400 δολάρια με απώλειες 15,5% ενώ το XRΡ στα 1,04 δολάρια με απώλειες κοντά στο 16%. Το Dogecoin υποχωρεί κοντά στο 15%, στα 0,35 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ