• Cryptocurrencies

    Dapper Labs: Συλλέξτε ψηφιακά στιγμιότυπα του NBA και του ποδοσφαίρου μέσω NFT

    • Bloomberg


    Η Dapper Labs, δημιουργός της εξαιρετικά δημοφιλούς πλατφόρμας NBA Top Shot με ψηφιοποιημένες στιγμές των παιχνιδιών μέσω NFT (non-fungible tokens), επεκτείνεται σε ένα ακόμη δημοφιλές άθλημα: το ποδόσφαιρο.

    Η εταιρεία και η National Football League (NFL), η διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συνεργασία για τη δημιουργία non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT με ψηφιακά στιγμιότυπα από τα παιχνίδια.

    Οι οπαδοί θα μπορούν να συλλέγουν ψηφιακές στιγμές από τα παιχνίδια της σεζόν ενώ θα συμμετάσχουν και οι 32 ομάδες  της NFL.

    “Ανυπομονούμε να δώσουμε την ευκαιρία στους περισσότερους από 300 εκατομμύρια οπαδούς του NFL να έχουν στην κατοχή τους το παιχνίδι που τους ενδιαφέρει και να ασχοληθούν με το άθλημα με έναν εντελώς νέο τρόπο”, δήλωσε ο Roham Gharegozlou, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dapper Labs.

    Οι οπαδοί του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσαφαίρου θα μπορούν να συλλέγουν και να κατέχουν NFTs με στιγμιότυπα του παιχνιδιού και αξέχαστες στιγμές όλης της σεζόν, καθώς και στιγμές από προηγούμενα παιχνίδια. Η συνεργασία αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα φέτος.

    “Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία blockchain έχει μεγάλες δυνατότητες να ενισχύσει την εμπειρία των οπαδών του NFL στο μέλλον και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Dapper Labs ως έναν από τους πρώτους συνεργάτες μας στην εξερεύνηση αυτού του αναδυόμενου χώρου”, δήλωσε ο Joe Ruggiero, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων στην NFL , σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Χρηματοδότηση 250 εκατ. δολαρίων

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Dapper Labs δήλωσε ότι συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης και, ταυτόχρονα, ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη LaLiga για να προσφέρει ψηφιακά συλλεκτικά στιγμιότυπα στους οπαδούς του ποδοσφαίρου.

    Η συνεργασία με το δημοφιλές πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να συλλέξουν και να κατέχουν NFT από πάνω από 10 σεζόν του παιχνιδιού, όπου θα περιλαμβάνεται περιεχόμενο από ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο της Μαδρίτης, η Σεβίλλη και άλλες.

    Το NBA Top Shot της Dapper Lab, είναι ένα σύστημα ανταλλαγής ψηφιακών καρτών που κάθε μία περιέχει μοναδικά στιγμιότυπα από τον κόσμο του NBA. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain και κάθε NFT αποτελεί ουσιαστικά ένα πιστοποιητικό ιδιοκτησίας του στιγμιότυπου.

    Eπιτρέπει στους χρήστες να βρουν περιορισμένης έκδοσης “κάρτες” βίντεο ή σύντομα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια, και έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

    Έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες και 13 εκατομμύρια συνολικές συναλλαγές.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ