• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Έρχονται πληρωμές στα Taco Bell με dogecoin;

    • Bloomberg


    Μία νέα συμφωνία μεταξύ της εταιρείας πληρωμών με κρυπτονομίσματα Bitpay και της Verifone, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής συσκευών που χρησιμοποιούνται για πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών, έχει στόχο να φέρει τους καταναλωτές πιο κοντά στην χρήση crypto.

    Πώς θα σας φαινόνταν αν πληρώνατε στο Taco Bell με dogecoin ή αγοράζατε παγωτό με bitcoin;

    Αργότερα φέτος, τα καινούργια τερματικά της Verifone θα αρχίσουν να δέχονται πληρωμές από τους Αμερικανούς εμπόρους μίας σειράς κρυπτονομισμάτων και tokens, ανέφεραν οι Bitpay και Verifone σε δήλωσή τους. Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί.

    Η ευρεία χρήση των tokens για αγορές είναι ένας στόχος που δεν έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό, καθώς οι έμποροι φοβούνται τη μεταβλητότητα των τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η BitPay δήλωσε ότι θα παρέχει μεγαλύτερη προστασία από τις μεταβολές των τιμών, καθώς τα κεφάλαια θα μετατρέπονται άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό των εμπόρων σε παραδοσιακό νόμισμα, μόλις ολοκληρωθεί μια συναλλαγή.

    Η BitPay επεξεργάζεται ήδη περισσότερες από 60.000 συναλλαγές το μήνα, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές είναι σε Bitcoin, σύμφωνα με την εταιρεία. Συγκριτικά, η Visa διαχειρίζεται κατά μέσο όρο 150 εκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα.

    Πίτσα με κρυπτονομίσματα

    “Απλώς θέλουμε να δώσουμε στους καταναλωτές επιλογές”, δήλωσε ο Mike Pulli, διευθύνων σύμβουλος της Verifone, σε συνέντευξη του. «Εάν αποφασίσουν να αγοράσουν μια πίτσα με Visa ή American Express ή κρυπτονόμισμα, δεν μας ενδιαφέρει. Θέλουμε απλώς να τους δώσουμε την ευελιξία να πληρώνουν όπως θέλουν”.

    Σήμερα, οι αγορές μέσω ψηφιακών νομισμάτων προκαλούν πονοκέφαλο: Στο χειρότερο σενάριο, ένας πελάτης θα χρειαστεί να μεταφέρει κέρματα σε ανταλλακτήριο, να τα πουλήσει και μετά να μεταφέρει χρήματα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να κάνει την πληρωμή. Άλλοι γίνονται συνδρομητές στις  χρεωστικές κάρτες που προσφέρει η Coinbase Global, και τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν crypto οπουδήποτε γίνεται δεκτή η Visa.

    Η Verifone είναι η τελευταία εταιρεία που επιδιώκει να διευκολύνει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα. Την περασμένη εβδομάδα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter επέτρεψε στους χρήστες να πληρώνουν με Bitcoin. Η PayPal Holdings έχει επίσης ενισχύσει τις προσπάθειές της στις ψηφιακές πληρωμές.

    Αν και οι Bitpay και της Verifone δεν είπαν ποια καταστήματα θα συμπεριληφθούν στη συμφωνίας τους, ορισμένες μάρκες με τις οποίες συνεργάζεται η Verifone περιλαμβάνουν ήδη τους American Eagle Outfitters, Macy’s, Williams Sonoma, Taco Bell και Whole Foods.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ