• Cryptocurrencies

    Coinbase: Νέος γύρος απολύσεων – Συρρικνώνει κατά 20% το προσωπικό της

    • Bloomberg
    Μπράιαν Άρμστρονγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase

    Μπράιαν Άρμστρονγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase


    Η Coinbase Global απολύει σχεδόν 950 υπαλλήλους, ή περίπου το 20% του εργατικού της δυναμικού, καθώς η επιδείνωση της πορείας των κρυπτονομισμάτων οδήγησε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ σε έναν ακόμη γύρο περικοπών προσωπικού.

    Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μπράιαν Άρμστρονγκ ανακοίνωσε τις μειώσεις θέσεων εργασίας σε μια ανάρτηση στο blog την Τρίτη, λέγοντας ότι αυτά τα βήματα απαιτούνται για την αντιμετώπιση της ύφεσης του κλάδου.

    Τον Ιούνιο, η Coinbase ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 18% του εργατικού δυναμικού της, που ισοδυναμεί με περίπου 1.200 υπαλλήλους. Κατάργησε άλλες 60 θέσεις τον Νοέμβριο.

    Η Coinbase αναμένει να εξοικονομήσει με τις περικοπές κεφάλαια από 149 έως 163 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δήλωση της την Τρίτη. Η αναδιάρθρωση θα έχει ολοκληρωθεί «ουσιαστικά» μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε. Ως αποτέλεσμα, το προσαρμοσμένο EBITDA για το πλήρες έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι αρνητικό κατά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

    Η bear market της αγοράς crypto εισέρχεται στο δεύτερο χρόνο της και ο κλάδος έχει πληγεί από μια σειρά καταρρεύσεων εταιρειών, με πιο πρόσφατη τη χρεοκοπία του ανταγωνιστικού χρηματιστηρίου FTX. Με τα έσοδα να μειώνονται και τα κέρδη να εξατμίζονται, οι εταιρείες σε όλο τον κλάδο έχουν καταφύγει σε δραματικές περικοπές κόστους τους τελευταίους μήνες.

     

    Crypto Winter | Coinbase shares have tumbed in the past year
    Οι μετοχές της Coinbase σημείωσαν βουτιά τον περασμένο χρόνο

    Οι μετοχές της Coinbase υποχώρησαν κατά 86% πέρυσι, σημειώνοντας μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με το Bitcoin, το οποίο έχασε ποσοστό 64%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χάκερς αδειάζουν συλλογές NFTs αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από προγραμματιστές του Web3 

    FTX: Αθώος δήλωσε ο Sam Bankman-Fried – Τον Οκτώβριο η δίκη

    Bitcoin: Από 5.000 έως 250.000 δολάρια οι προβλέψεις για το 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ