• Cryptocurrencies

    FTX: Αθώος δήλωσε ο Sam Bankman-Fried – Τον Οκτώβριο η δίκη

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, Πρώην CEO της FTX

    Sam Bankman-Fried, Πρώην CEO της FTX


    Αθώος δήλωσε ο ιδρυτής της FTX,  Sam Bankman-Fried,  ο οποίος αντιμετωπίζει οκτώ κατηγορίες εναντίον του για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

    Ο Bankman-Fried εμφανίστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη μαζί με τους δικηγόρους του, Mark Cohen και Christian Everdell.

    Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Lewis Kaplan, μετά τη δήλωσή του Bankman-Fried , όρισε ως ημερομηνία δίκηςτις 2 Οκτωβρίου, καθώς οι εισαγγελείς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αναμένουν να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

    Η δήλωση του Bankman-Fried δίνει περισσότερο χρόνο στον ιδρυτή της FTX, σύμφωνα με τους νομικούς. Ο Bankman-Fried θα αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τα στοιχεία, αναφέρει το Bloomberg, και θα μπορέσει να σχεδιάσει καλύτερα την επόμενη κίνησή του.

    Η δήλωσή του βάζει την υπόθεση σε τροχιά για μια μακρά δίκη, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

    Μεταξύ άλλων, ο  Bankman-Fried  κατηγορείται για κατάχρηση κεφαλαίων πελατών στην FTX για την κάλυψη προσωπικών εξόδων, αγορές ακινήτων και συναλλαγές στην Alameda Research, το hedge fund που ίδρυσε το 2017.

    Σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης πριν από τη σύλληψή του, ο Bankman-Fried παραδέχθηκε ότι ήταν κακός διαχειριστής με κενά στην εποπτεία, αλλά αρνήθηκε ότι διέπραξε εν γνώσει του απάτη.



    ΣΧΟΛΙΑ