• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Από 5.000 έως 250.000 δολάρια οι προβλέψεις για το 2023

    • NewsRoom
    Bitcoin


    Οι μεγάλοι παίκτες των crypto έχουν ξεκινήσει τα στοιχήματα για την πορεία του Bitcoin μέσα στο 2023, με τις πιο τολμηρές προβλέψεις να βλέπουν από ράλι κατά 1.400% έως και κατάρρευση 70%.

    Η πορεία των επιτοκίων και η ιστορία της FTX είναι δύο παράγοντες που θα επηρεάσουν το δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, σύμφωνα με το CNBC.

    Ο ταύρος των Bitcoin

    O γόνος μιας επενδυτικής δυναστείας της Silicon Valley, o Tim Draper κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο αισιόδοξου. Προβλέπει ότι στο τέλος του έτους, το διάσημο κρυπτονόμισμα θα εκτοξευτεί στα 250.000 δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι η κορύφωση για το Bitcoin ήρθε τον Νοέμβριο του 2021, όταν έφτασε τα 69.000 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις του Draper. Πλέον το Bitcoin έχει βυθιστεί στα 16.724 δολάρια.

    Ακόμα και μετά την κατάρρευση της FTX, η οποία προκάλεσε μεγάλους τριγμούς στην βιομηχανία των crypto, ο διάσημος επενδυτής δήλωσε πεπεισμένος ότι το Bitcoin θα έχει εντυπωσιακή ανάκαμψη, προβλέποντας ότι αυτή ίσως έρθει ακόμα νωρίτερα, στα μέσα του 2023.

    Παρά το ράλι κατά 1.400% που προβλέπει ο Draper, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αγορά έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδο και το 2024 είναι η χρονιά που θα υπάρξει σταθερή ανοδική πορεία.

    Σενάριο-εφιάλτης για βουτιά 70%

    Η Standard Chartered, πολυεθνική τράπεζα κρατάει πολύ πιο απαισιόδοξη στάση για την πορεία του Bitcoin.

    Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει και σύμφωνα με τους αναλυτές της το κρυπτονόμισμα μπορεί να πέσει στα 5.000 δολάρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει μία εκ νέου βουτιά κατά 70% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Η τράπεζα υποστηρίζει ότι μαζί με τις μετοχές τεχνολογίας το Bitcoin παρασύρεται προς τα κάτω.

    «Ενώ το ξεπούλημα του επιβραδύνεται, η ζημιά έχει γίνει», υποστηρίζει ο Έρικ Ρόμπερτσεν, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας της τράπεζας.

    «Όλο και περισσότερες εταιρείες και ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έδαφος για νέες χρεοκοπίες και για ολική κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε.

    Οι μετριοπαθείς

    Ο κορυφαίος επενδυτής Μαρκ Μόμπιους βλέπει στα 10.000 δολάρια το Bitcoin. Οι προβλέψεις του μέσα στο 2022 ήταν σταθερά πτωτικές. Όταν ακόμα το Bitcoin ήταν στα 28.000 δολάρια, ο Μόμπιους ισχυριζόταν ότι θα πέσει στα 20.000 δολάρια.

    Ο Μόμπιους έβλεπε ότι το Bitcoin θα πέσει στα 10.0000 εντός του 2022, κάτι που δεν έγινε, όμως υποστηρίζει ότι εμμένει στην εκτίμησή του και για το 2023.

    Υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν μια επιστροφή του Bitcoin σε υψηλά που θυμίζουν την κορύφωσή του τον Νοέμβριο του 2021.

    Η Κάρολ Αλεξάντερ, καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, δεν έπεσε πολύ μακριά με την πρόβλεψή της ότι το Bitcoin θα έπεφτε στα 10.000 δολάρια το 2022.

    Τώρα, πιστεύει ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να παρουσιάσει ανάκαμψη, με την τιμή του Bitcoin nα ξεπερνάει τα 30.000 δολάρια το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια τα 50.000 δολάρια το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο.

    Κι αυτό γιατί υποστηρίζει ότι οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας θα παρέμβουν ώστε να στηρίξουν την αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Solana -Kraken: Τα τελευταία θύματα της κατάρρευσης της FTX 



    ΣΧΟΛΙΑ