• Cryptocurrencies

    Χάκερς αδειάζουν συλλογές NFTs αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από προγραμματιστές του Web3 

    • NewsRoom
    κωδικοί πρόσβασης


    Θύματα χάκερς έπεσαν δύο σημαντικοί κατασκευαστές του οικοσυστήματος Web3 τις τελευταίες ημέρες, χάνοντας δεκάδες NFTs υψηλής αξίας, καθώς τα crypto wallets τους παραβιάστηκαν.

    Το πρώτο θύμα ήταν ο συλλέκτης NFT CryptoNovo, ο οποίος ανέφερε στο Twitter την Τρίτη πως έχει δεχθεί επίθεση χάκερς.

    Ο εισβολέας κατάφεραν να κλέψουν δέκα NFTs: τρία CryptoPunks, έναν Bored Ape, έναν Mutant Ape, τρία Meebits και δύο CloneX NFT.

    Μέσα σε 16 ώρες, ο νέος ιδιοκτήτης μπόρεσε να πουλήσει και τα δέκα NFTs για αντάλλαγμα 492,66 ETH (αξίας άνω των 610.000 δολαρίων με τις σημερινές τιμές). Στη συνέχεια, τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε έναν λογαριασμό στο ανταλλακτήριο crypto ChangeNOW, σύμφωνα με το ZachXBT.

    Μάλιστα, φαίνεται πως ο εισβολέας μπόρεσε να μπει και στον λογαριασμό Discord του CryptoNovo σε μια προσπάθεια να κλέψει περισσότερα χρήματα.

    «ΜΗΝ στέλνετε τίποτα σε κανέναν χρησιμοποιώντας το όνομά μου και τον αριθμό λογαριασμού μου!» ανέφερε ο CryptoNovo σε tweet. “Το Discord που βλέπετε παρακάτω είναι ένας ψεύτικος λογαριασμός.”

    Παράλληλα, ένας άλλος χάκερ είχε βάλει στο στόχαστρο τον Nikhil Gopalani, διευθύνοντα σύμβουλο στο RTFKT και ένα έργο NFT που ανήκει πλέον στη Nike. Σύμφωνα με τον Gopalani, το πορτοφόλι του άδειασε λόγω απάτης phishing.

    Από τον Gopalani αφαιρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός NFTs: 19 CloneX NFT, 18 RTKFT Space Pods, 17 Loot Pods, 11 CryptoKicks και 19 RTFKT Animus Eggs. Προς το παρόν δεν έχουν πουληθεί όλα και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η ακριβής αξία κάθε NFT, αν και η συλλογή αξίζει πιθανώς πάνω από 140.000 δολάρια, με βάση τις τρέχουσες κατώτατες τιμές κάθε συλλογής.



    ΣΧΟΛΙΑ