Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Cathie Wood: H superstar επενδύτρια καθησυχάζει την αγορά crypto – “Κανείς δεν σταματάει το Bitcoin”

Bitcoin

Cathie Wood,, CEO of ARK Investment Management

Η γνωστή επενδύτρια Cathie Wood στέλνει ένα μήνυμα με στόχο να καθησυχάσει τους οπαδούς του Bitcoin, εν μέσω της ολοένα και σκληρότερης ρητορικής περί επιβολής ρυθμιστικών κανόνων στην αγορά crypto: οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να “σταματήσουν” το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Οι αυστηρές συστάσεις εναντίον των ψηφιακών νομισμάτων από την Κίνα και οι φωνές που ζητούν μεγαλύτερο έλεγχο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ οδήγησαν σε πτώση το Bitcoin, αλλά η Wood επισήμανε ότι το token “έχει ήδη πάρει το δρόμο του και είναι αδύνατο να το σταματήσουν”.

Οι ρυθμιστικές αρχές «θα γίνουν λίγο πιο φιλικές με την πάροδο του χρόνου» απέναντι στα κρυπτονομίσματα λόγω των φόβων για απώλεια της καινοτομίας που προσφέρει ο νέος κλάδος, δήλωσε η Wood στο συνέδριο Consensus 2021 που διοργάνωσε η CoinDesk.

Η πιο ισχυρή λεκτική επίθεση προήλθε πρόσφατα από την Κίνα. Παράλληλα εκφράστηκαν ανησυχίες για την αύξηση της παράνομης εξόρυξης άνθρακα με στόχο την εξασφάλιση της ενέργειας που  απαιτείται από τους servers για την εξόρυξη και την στήριξη του Bitcoin. Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk λαμβάνοντας υπόψη τους περιβαλλοντικούς κινδύνους ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμών με Bitcoin στην Tesla.

Η Wood, ιδρύτρια της Ark Investment Management, δήλωσε ότι η εστίαση στους “πράσινους” παράγοντες πιθανότατα οδήγησε σε απομάκρυνση των θεσμικών από την αγορά του Bitcoin. Στο παρελθόν η επενδύτρια είχε υποστηρίξει ότι αναμένει σημαντική αύξηση του κρυπτονομίσματος μακροπρόθεσμα.

Το αμφιλεγόμενο περιβαλλοντικό προφίλ του Bitcoin έχει αποδυναμώσει το επιχείρημα ότι το μεγαλύτερο token του κόσμου αναμένεται να προσελκύσει περισσότερες mainstream επενδύσεις, παρομοιάζοντας το με τον ψηφιακό χρυσό.

Ο Musk στηρίζει μια προσπάθεια που έχει στόχο να ρίξει φως στην κατανάλωση ενέργειας από τους εξορύκτες της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της εκπόνησης πλάνου για την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αλλά θα χρειαστούν χρόνια για πολλούς από τους μεγαλύτερους εξορύκτες προκειμένου να ρυθμίσουν από που θα λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται.

«Η μισή λύση είναι η κατανόηση του προβλήματος», δήλωσε η Wood. «Ο έλεγχος σχετικά με το τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι εξορύκτες, αρχικά της Βορείου Αμερικής, αναφορικά με το ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα φέρει ανακούφιση και θα ενθαρρύνει την επιτάχυνση της υιοθέτησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”.

Η Ark Investment Management δημοσίευσε μια έκθεση τον περασμένο μήνα, στην οποία ανέφερε ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μπορεί να οδηγήσει σε επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια και στην διάθεση περισσότερης ενέργειας από ανανεώσιμε πηγές στα δίκτυα.

Φόρος κεφαλαιουχικών κερδών

Όσον αφορά τις προοπτικές της χρηματιστηριακής αγοράς μετοχών, η Wood δήλωσε ότι οι ανησυχίες για υψηλότερους φόρους υπεραξίας στις ΗΠΑ έπληξαν «τις μετοχές υψηλής μεταβλητότητας», αλλά πρόσθεσε ότι οι φόβοι αυτοί έχουν περιοριστεί.

Τα fund της Ark αντιμετώπισαν δυσκολίες, καθώς ένα κύμα πωλήσεων έπληξε τις πρώην “αγαπημένες” μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, εν μέσω της μετατόπισης των επενδυτών σε μετοχές με χαμηλότερη αξία. Η ναυαρχίδα της εταιρείας, το Ark Innovation ETF, έχει υποχωρήσει περίπου κατά 28% από το υψηλό του Φεβρουαρίου.

Το bitcoin διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 38.000 δολάρια, με απώλειες 40% από το ρεκόρ που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου.

Διαβάστε ακόμα:

Carl Icahn: Ο δισεκατομμυριούχος που σκέφτεται να επενδύσει 1 δισ. στα κρυπτονομίσματα

Οι δύο πρώην συμμαθητές που εξελίχθηκαν σε δισεκατομμυριούχους των κρυπτονομισμάτων

 Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση