• Business

    Cathie Wood: Πού ποντάρει η δημοφιλής επενδύτρια για την ανάκαμψη του χαρτοφυλακίου της

    • Bloomberg
    Cathie Wood

    Cathie Wood


    Η ανάκαμψη των ETFs της Cathie Wood μπορεί να εξαρτηθεί εν μέρει από μια μετοχή τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης που είναι εδώ και καιρό από τις αγαπημένες της ανατρεπτικής διαχειρίστριας κεφαλαίων και έχει υποστεί σημαντικές πιέσεις: την Nvidia Corp.

    Τα ETF που ελέγχονται από την επενδυτική εταιρεία της Wood, ARK Investment Management LLC, έχουν αγοράσει τεράστιο αριθμό μετοχών της Nvidia, και συνέχισαν τον Σεπτέμβριο αποκτώντας πάνω από 400.000 τεμάχια, σύμφωνα με τις γνωστοποιήσεις των ημερήσιων συναλλαγών τους.

    Τα funds της ARK κατείχαν περισσότερες από 675.000 μετοχές στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Οι μετοχές της Nvidia έχουν υποχωρήσει κατά 55% φέτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών τεχνολογίας με χρηματιστηριακή αξία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πάνω. Η αύξηση των πωλήσεων έχει επιβραδυνθεί σε μια εποχή που οι αποτιμήσεις των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών

    έχουν δεχθεί έντονες πιέσεις εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.

    Nvidia selloff has cut the valuation in half from a high late last year
    Το selloff της Nvidia μείωσε την αποτίμηση της στο μισό από το υψηλό που βρίσκονταν στα τέλη του περασμένου έτους

    Αυτό κατέστησε τη μετοχή φθηνότερη από ό,τι ήταν πέρυσι, όταν η χρηματιστηριακή της αξία σκαρφάλωνε προς το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, με 32 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη, εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της την τελευταία δεκαετία.

    Η Wood είναι εδώ και πολύ καιρό οπαδός της Nvidia, της οποίας οι επεξεργαστές γραφικών χρησιμοποιούνται σε προσωπικούς υπολογιστές και για πολύπλοκες υπολογιστικές εργασίες που απαιτούνται για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι μετοχές της εταιρείας τεχνολογίας με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, αποτελούν μέρος των χαρτοφυλακίων της από τότε που ιδρύθηκε η ARK το 2014, μαζί με την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

    Ωστόσο, η πεποίθηση της ARK για την καλή πορεία της Nvidia έχει κλονιστεί κατά καιρούς. Η επενδυτική πούλησε σχεδόν 300.000 μετοχές της εταιρείας τεχνολογίας στις 23 Αυγούστου, την ημέρα πριν από την ανακοίνωση των κερδών της, κατά την οποία η τριμηνιαία πρόβλεψη των εσόδων της υποχώρησε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη μέση εκτίμηση της Wall Street.

    «Η Nvidia είναι μια εταιρεία υψηλής ποιότητας και ενώ ήταν ακριβή νωρίτερα φέτος, η διόρθωση την έκανε να φαίνεται αρκετά ελκυστική σε αυτά τα επίπεδα», δήλωσε ο Greg Taylor, επικεφαλής επενδύσεων στην Purpose Investments Inc.

    Η προσήλωση της Wood στην Nvidia αποδείχθηκε άκρως επικερδής, καθώς οι μετοχές εκτινάχθηκαν από περίπου 4 δολάρια στις αρχές του 2014 σε περισσότερα από 330 δολάρια στα τέλη του 2021, όταν η χρηματιστηριακή αξία της εκτινάχθηκε σε περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια δολάρια. Φέτος, ωστόσο, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 60% από το ρεκόρ της 29ης Νοεμβρίου, εξανεμίζοντας στην πορεία περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια της κεφαλαιοποίησης της.

    Φυσικά, η Wood έχει δεχθεί έντονη κριτική καθώς τα χαρτοφυλάκιά της έχουν πληγεί σημαντικά από τις πιέσεις των μετοχών υψηλής ανάπτυξης και υψηλής αποτίμησης που τείνει να εστιάζει. Το εμβληματικό ETF ARK Innovation των 8 δισ. δολαρίων μειώθηκε κατά 55% φέτος.

    Όσο για την Nvidia, η Wall Street μείωσε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της. Οι προβλέψεις για τα κέρδη του 2023 έχουν μειωθεί περισσότερο από 50% τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Διαβάστε ακόμη:

    H Κάθι Γουντ είδε ευκαιρίες στο sell-off της Wall Street – Αγόραζε μετοχές όταν οι άλλοι πουλούσαν



    ΣΧΟΛΙΑ