• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ποια είναι η “συνταγή της καταστροφής” – Tα 500.000 δολάρια βλέπει η διάσημη Cathie Wood

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Cathie Wood,, CEO of ARK Investment Management


    Υπό πίεση παραμένουν τα Bitcoin και Ether μετά από το δραματικό selloff που σημειώθηκε την Τετάρτη στην αγορά κρυπτονομισμάτων προκαλώντας σοκ στους οπαδούς της ψηφιακής επενδυτικής κοινότητας.

    Τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου, υποχώρησαν νωρίτερα προς τα χαμηλά αυτής της εβδομάδας κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία, πριν ανακάμψουν. Το Bitcoin υποχώρησε έως και 8,7%, αλλά στη συνέχεια ενισχύθηκε και διαπραγματεύονταν πέριξ των 40.000 δολαρίων. Το Ether σημείωσε πτώση έως και 15% αλλά στη συνέχεια περιόρισε τις απώλειες.

    Οι ισχυρές πιέσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση του Elon Musk ότι η Tesla δεν θα δέχεται το bitcoin ως μέσω πληρωμής και την ανησυχία που εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος για το υψηλό ενεργειακό κόστος κατά την εξόρυξη του token.

    Τo δεύτερο χτύπημα στην αγορά των crypto ήρθε από την Κίνα, καθώς τρεις τραπεζικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, εξέδωσαν προειδοποίηση προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να μην διεξάγουν πληρωμές με το bitcoin.

    Bitcoin and Ether are still up year-to-date

    Ωστόσο, αυτοί οι καταλύτες δεν εξηγούν πλήρως τη εικόνα που εμφάνισε η αγορά την Τετάρτη, καταγράφοντας απώλειες 31% μετά από ένα ράλι ανόδου αντίστοιχου ποσοστού.

    Η μόχλευση των επενδυτών και η αύξηση της μεταβλητότητας πιθανόν να έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην αναταραχή που επικράτησε.

    Πολλοί traders των κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν δανεικά κεφάλαια για να αυξήσουν τις αποδόσεις τους, γεγονός που τους καθιστά ευάλωτους στο αυτόματο κλείσιμο των θέσεων τους κατά την πτώση των τιμών.

    Τις τελευταίες 24 ώρες, πάνω από 700.000 traders προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των λογαριασμών τους, κινήσεις που ισοδυναμούν με crypto αξίας 8,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bybt.com.

    Η συνταγή της καταστροφής

    Οι κακές ειδήσεις, οι αρνητικές τεχνικές αναλύσεις και “ορισμένοι επενδυτές που αναγκάστηκαν να πουλήσουν” αποτέλεσαν τη συνταγή της καταστροφής, δήλωσε ο Todd Morakis, συνιδρυτής της εταιρείας ψηφιακών χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών JST Capital.

    «Θα δούμε πολλή κινητικότητα την επόμενη εβδομάδα, αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι σε ένα συγκεκριμένο εύρος, αν και μεγαλύτερο από το κανονικό. Αυτή η αγορά παρουσιάζει τώρα ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι υπάρξει στάση αναμονής από τους επενδυτές προκειμένου να ομαλοποιηθεί”.

    Tι λέει η Cathie Wood

    Μία από τις πιο πιστές και γνωστές υπέρμαχους του Bitcoin, παραμένει αισιόδοξη για την πορεία του, παρά την πρόσφατη καταστροφή.

    Η Cathie Wood, επικεφαλής της Ark Investment Management σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Bitcoin θα φτάσει στα 500.000 δολάρια. Όπως είπε η ίδια, οι φόβοι για τον πληθωρισμό οδηγούν το selloff στους ευμετάβλητους κλάδους του χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα να υποχωρεί και το Bitcoin.

    «Περνάμε μια περίοδο αναζήτησης και δοκιμάζουμε τα μοντέλα, αλλά ναι, η πρόβλεψή μας παραμένει υψηλή», είπε.

    Παρόλο που η Elon Musk άλλαξε στάση απέναντι στο Bitcoin λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Wood υποστήριξε ότι όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενσωματωθούν στην τεχνολογία εξόρυξης Bitcoin, όπως αναμένει η ίδια, «ο Elon θα επιστρέψει και θα είναι μέρος αυτού του οικοσυστήματος”.

    Άλλοι αναλυτές εμφανίζονται πιο αρνητικοί.

    Ο Jeffrey Halley, επικεφαλής ανάλυσης αγορών της Oanda Asia Pacific δήλωσε: “Εάν το Bitcoin κλείσει κάτω από 40.000 δολάρια σήμερα το απόγευμα, θα δούμε μία ακόμη υποχώρηση χαμηλότερα και πιθανή εκ νέου δοκιμασία του επιπέδου των 30.000 δολαρίων”.

    Τα κρυπτονομίσματα εξακολουθούν να αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές που έχουν διατηρήσει τις θέσεις τους για περισσότερους μήνες. Το Bitcoin αυξήθηκε περίπου 37% φέτος, ενώ το Ether έχει υπερδιπλασιαστεί.

    Η Goldman Sachs, η Bank of New York Mellon και η DBS Group Holdings έχουν ξεκινήσει ή επεκτείνει τις παροχές τους κατά τους τελευταίους μήνες, σημάδι της αυξανόμενης αποδοχής των ψηφιακών νομισμάτων.

    Η επιφυλακτικότητα από την Κίνα και η πιθανή ρύθμιση για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ, οδηγούν σε αβεβαιότητα και «θα μπορούσαν να περιορίσουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο εγγύς μέλλον, ακόμη και να οδηγήσουν σε μία νέα δοκιμή ή και μικρή υποχώρηση από τα χαμηλά που κατέγραψαν τα Bitcoin και Ether», δήλωσε ο Julian Emanuel, αναλυτής της BTIG LLC.

    Ωστόσο, «ο στενός κύκλος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με μόλις 2% των ανθρώπων να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή (το ίδιο ποσοστό με αυτό που χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο το 1996) πιθανότατα θα γνωρίσει μεγαλύτερη άνθηση τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Sell off στα κρυπτονομίσματα: Προσπάθεια να περιοριστούν οι ισχυρές απώλειες μετά το χτύπημα της Κίνας κατά του bitcoin

    Μαύρη Τετάρτη: Πώς εξανεμίστηκαν 600 δισ. δολάρια από την αγορά crypto

    «Έπεσε» για μερικούς χρήστες η Coinbase – «Βουτιά» 10% για τη μετοχή

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ