• Cryptocurrencies

    Cathie Wood: Σαρώνει τις μετοχές της Coinbase και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα crypto

    • Bloomberg
    Cathie Wood

    Cathie Wood


    Το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη της Wall Street στην Coinbase Global έχει κλονιστεί δεν δείχνει να αποτρέπει την δημοφιλή επενδύτρια Cathie Wood.

    Αντίθετα, συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της Coinbase, του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων που έχει επηρεαστεί αρνητικά στον απόηχο της κατάρρευσης του FTX του Sam Bankman-Fried.

    Τα αμοιβαία κεφάλαια της Ark Investment Management της Wood έχουν αγοράσει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια μετοχές της Coinbase από τις αρχές Νοεμβρίου, αξίας περίπου 56 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή διαπραγμάτευσης της Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Το μπαράζ των αγορών, που ξεκίνησε μόλις έγινε γνωστή η κατάρρευση της FTX, αύξησε τις συνολικές συμμετοχές της Ark κατά περίπου 19% σε σχεδόν 8,4 εκατομμύρια μετοχές. Αυτό αντιστοιχεί κοντά στο 4,7% των συνολικών μετοχών της Coinbase.

    Παράλληλα τα funds της Ark έχουν αυξήσει τα μερίδια τους και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τα crypto, συγκεκριμένα στο Grayscale Bitcoin Trust και τις μετοχές της τράπεζας κρυπτονομισμάτων Silvergate Capital Corp, τις τελευταίες εβδομάδες.

    Το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον από την Wood εκδηλώθηκε κατά την περίοδο του ισχυρού selloff στα κρυπτονομίσματα φέτος.

    Shopping Spree | Cathie Wood's Ark funds have been buying up Coinbase shares this month
    Τα funds της Cathie Wood αγόρασαν μετοχές της Coinbase αυτόν τον μήνα

    Η Coinbase ανέκαμψε αρχικά τις ημέρες μετά τις πρώτες αγορές που πραγματοποίησε η Ark στις 8 Νοεμβρίου, λόγω των ηπιότερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που οδήγησαν σε άνοδο των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου παγκοσμίως.

    Αυτό το ράλι, ωστόσο, ήταν βραχύβιο για τη μετοχή της εταιρείας, η οποία στη συνέχεια υποχώρησε κατά τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης κατά 8,9% που σημείωσε τη Δευτέρα κλείνοντας σε ιστορικό χαμηλό.

    Η αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος της Ark για την Coinbase έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ψυχολογία που επικρατεί στη Wall Street για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων έξι μηνών.

    Αναλυτές από εταιρείες όπως η Bank of America και η Daiwa Securities υποβάθμισαν τη μετοχή του ανταλλακτηρίου crypto αυτόν τον μήνα.

    Παράλληλα, το fund ARK Next Generation Internet αγόρασε περισσότερες από 450.000 μετοχές της Grayscale Bitcoin Trust από την αρχή της περασμένης εβδομάδας, καθώς το discount του σε σχέση με την αξία του υποκείμενου κρυπτονομίσματος συνεχίζει να διευρύνεται.

    To Ark Fintech Innovation αγόρασε περισσότερες από 200.000 μετοχές της τράπεζας κρυπτονομισμάτων Silvergate Capital Corp. την περασμένη εβδομάδα.

    Η Coinbase και η Silvergate Capital έχουν χάσει περισσότερο από το 80% της αξίας τους φέτος. Αυτές οι απώλειες είναι ακόμη πιο βαθιές από αυτές που υπέστησαν τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα του κόσμου – οι τιμές τους μειώθηκαν κατά περισσότερο από 65% το 2022-, με τη βουτιά να επιταχύνεται αυτόν τον μήνα στον απόηχο της κατάρρευσης του FTX.

    Διαβάστε ακόμη:

    O Μr. Big Short εναντίον της Κάθι Γουντ: Ήταν σίγουρο ότι το fund της θα κατέρρεε

     



    ΣΧΟΛΙΑ