• Cryptocurrencies

    Binance US: Αποχώρησε ο CEO καθώς η πλατφόρμα crypto απολύει το 1/3 του προσωπικού

    • Bloomberg
    O πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Binance.US, Brian Shroder

    O πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Binance.US, Brian Shroder πηγή: Bloomberg


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance.US, Brian Shroder, αποχώρησε από την πλατφόρμα συναλλαγών επί των κρυπτονομισμάτων, η οποία προχωρά στην απόλυση περίπου του 1/3 του προσωπικού της.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο Shroder αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον Chief Legal Officer, Norman Reed.

    Η αποχώρηση πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο κατά την οποία ο ιδρυτής της πλατφόρμας Binance, Changpeng Zhao («CZ») βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) της έχει ασκήσει δίωξη για 13 παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

    Το ανταλλακτήριο, το οποίο ονομάζεται επίσημα BAM Trading Services Inc., ξεκίνησε τις εργασίες του το 2019 για χρήστες των ΗΠΑ, στους οποίους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν την Binance Holdings.

    Τον Ιούνιο, η SEC κατηγόρησε τις Binance Holdings, Zhao και Binance.US για κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών, παραπλάνηση επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών και παραβίαση των κανόνων κινητών αξιών. Ο Zhao και οι εταιρείες έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

    Λίγο μετά τις εξελίξεις αυτές, οι πελάτες της Binance.US δεν μπόρεσαν να καταθέσουν ή να αποσύρουν δολάρια, ως συνέπεια της διακοπής των δεσμών της πλατφόρμας από πολλούς τραπεζικούς εταίρους. Η εταιρεία έπρεπε να καταφύγει σε μια εναλλακτική μέθοδο προκειμένου οι χρήστες της Binance.US να μετατρέψουν δολάρια σε κρυπτονομίσματα.

    Το μερίδιο της Binance.US στην παγκόσμια αγορά έχει συρρικνωθεί σε περίπου 0,6% από περίπου 2,39% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Jacob Joseph, αναλυτή στην εταιρεία CCData. Ο μηνιαίος όγκος συναλλαγών έχει πέσει κάτω από τα επίπεδα των αρχών του 2020, είπε.

    «Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε σήμερα παρέχουν στην Binance.US περισσότερα από επτά χρόνια οικονομικής ανάσας και μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, ενώ λειτουργούμε ως ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.US.

    «Οι επιθετικές προσπάθειες της SEC να ακρωτηριάσει τον κλάδο μας και οι επιπτώσεις αυτών στην επιχείρησή μας έχουν συνέπειες στον πραγματικό κόσμο, για τις θέσεις εργασίας και την καινοτομία στις ΗΠΑ».

    Η Binance.US είχε απολύσει έναν απροσδιόριστο αριθμό εργαζομένων μετά τη δράση της SEC, ανέφερε το Bloomberg τον Ιούνιο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Δικαστήριο ανέτρεψε το μπλόκο της SEC στο πρώτο αμερικανικό ETF απευθείας σε Bitcoin – «Πάρτι» στην αγορά

    Sam Bankman-Fried: Στη φυλακή ο πρώην ιδιοκτήτης της FTX – Πώς τον «έκαψαν» οι συνομιλίες του με τα ΜΜΕ (upd)

    Εταιρεία εξόρυξης Bitcoin έβγαλε εκατομμύρια πουλώντας ενέργεια στον καύσωνα!



    ΣΧΟΛΙΑ