• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα 42.000 δολάρια – Η συσχέτιση με τον Nasdaq 100

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 42.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 23 Μαρτίου, χαμηλότερα από το εύρος τιμών στο οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την αύξηση των επιτοκίων.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 41.577 δολάρια, υποχωρώντας για έβδομη ημέρα από τις τελευταίες οκτώ.

    Από τότε που κατέγραψε υψηλότερη τιμή λίγο πάνω από τα 48.000 δολάρια στα τέλη Μαρτίου, το Bitcoin — και άλλα token — έχουν παρασυρθεί χαμηλότερα υπό τους φόβους υιοθέτησης αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.

    Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πιθανότατα επιταχύνθηκε στο 8,4% τον Μάρτιο, σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τις αρχές του 1982, όπως προβλέπουν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα. Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

    Η Federal Reserve ενδέχεται να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια πάνω από το 4%, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius.

    Οι προσδοκίες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική έχουν πλήξει τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερη επικινδυνότητα, όπως τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές τεχνολογίας, που κινούνται όλο και περισσότερο παράλληλα. Άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα που κινούνται πτωτικά είναι το Polkadot με απώλειες 8,7% και το Ether που υποχωρεί κατά 4,6%.

    Bitcoin has dropped back to around its 50-day average
    Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών

    Το Bitcoin διαπραγματεύεται στο εύρος μεταξύ 35.000 δολαρίων έως 45.000 δολαρίων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φέτος.

    Η διάσπαση των 48.000 δολαρίων τον περασμένο μήνα κάλυψε μέρος των ετήσιων απωλειών του, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.

    Ο επικεφαλής στρατηγικής της Miller Tabak + Co., Matt Maley, δήλωσε ότι δεν θεωρεί ανησυχητικό το selloff.

    «Η υποχώρηση από το υψηλό του τέλους Μαρτίου είναι κατά κύριο λόγο τεχνική», είπε ο Maley. «Μετά το ράλι του 35% από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Μαρτίου, το Bitcoin θεωρούνταν υπεραγορασμένο. Οπότε λειτουργεί ως διόρθωση. Όσο μπορεί να διατηρηθεί πάνω από 40.000 δολάρια, η πολύμηνη ανοδική του τάση θα παραμείνει ανέπαφη».

    Bitcoin's correlation with the Nasdaq 100 has reached a new high
    Η συσχέτιση του Bitcoin με τον Nasdaq 100 έχει διαμορφωθεί σε νέο υψηλό

    Ωστόσο, η τάση του Bitcoin να κινείται σε συγχρονισμό με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ κάνει την πτώση αναμενόμενη σε κάποιο βαθμό, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα για τις αμερικανικές αγορές. Η συσχέτισή του με τον δείκτη Nasdaq 100 επιστρέφει πλέον σε επίπεδα ρεκόρ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το ράλι του Bitcoin σκοντάφτει σε τεχνικά εμπόδια

    Γιατί η Greenpeace και ο δισεκατομμυριούχος Chris Larsen κηρύσσουν πόλεμο στο bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ