• Cryptocurrencies

    Το ράλι του Bitcoin σκοντάφτει σε τεχνικά εμπόδια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin υποχωρεί μετά την αποτυχημένη προσπάθεια διάσπασης του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημειώνει μικρού εύρους διακυμάνσεις παρακολουθώντας στενά το τεχνικό επίπεδο της 28ης Μαρτίου, αλλά έχει υποχωρήσει περίπου 7% από τότε, επιστρέφοντας και πάλι στο εύρος των 35.000 δολαρίων έως 45.000 δολαρίων, στο οποίο κινείται σε μεγάλο βαθμό το 2022.

    Η προσπάθεια να ξεπεράσει τον κινητό μέσο όρο δημιουργεί επιφυλακτικότητα για την άμεση προοπτική του ψηφιακού νομίσματος.

    «Το bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν μέσα σε μια νύχτα λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων», δήλωσε ο Hayden Hughes, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας συναλλαγών Alpha Impact. «Τεχνικά, οι αγορές εισέρχονταν σε υπεραγορασμένες περιοχές και ακόμη και σε περίοδο ανόδου, αναμένουμε οπισθοδρομήσεις στην πορεία».

    Bitcoin has fallen back after struggling to top its 200-day moving average

    Ένας άλλος παράγοντας που προκάλεσε τριγμούς στα κρυπτονομίσματα ήταν μια συνέντευξη με την Γερουσιαστή των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν, επικρίτρια της αγοράς κρυπτονομισμάτων, στο «Meet the Press Reports» του NBC News Now. Υποστήριξε ότι χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και συνέκρινε τις αγορές crypto με περιουσιακά στοιχεία φούσκες του παρελθόντος.

    Νωρίτερα, το bitcoin διαπραγματεύονταν στα 45.272 δολάρια καταγράφοντας απώλειες 3,95%, ενώ υποχώρησε μέχρι τα 44.252 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του coindesk. To τελευταίο 24ωρο έχει σημειώσει υψηλότερη τιμή στα 47.599 δολάρια.

    Απώλειες άνω του 3% σημειώνει το Ether, με την τιμή του να διαπραγματεύεται στα 3.291 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί η Greenpeace και ο δισεκατομμυριούχος Chris Larsen κηρύσσουν πόλεμο στο bitcoin

    Κρυπτονομίσματα: Τα νέα Νησιά Κέιμαν των χωρισμένων με λεφτά



    ΣΧΟΛΙΑ