• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουλιάζει σε χαμηλό δύο εβδομάδων – Το επόμενο σημείο στήριξης

    • Bloomberg


    Το Bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πτώσης της αγοράς crypto.

    Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε πτώση έως και 6% πριν περιορίσει τις απώλειες και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 22.374 δολάρια. Μικρότερα ψηφιακά νομίσματα όπως τα Ether, Avalanche και Dogecoin επίσης υπέστησαν απώλειες.

    Η βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων απορροφά τους κραδασμούς των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φιλική προς τα κρυπτονομίσματα αμερικανική τράπεζα Silvergate, η οποία είπε ότι εξετάζει το εάν μπορεί να παραμείνει βιώσιμη.

    Η τράπεζα προσφέρει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο δίκτυο πληρωμών που διευκολύνει τη μεταφορά κεφαλαίων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ εταιρειών κρυπτονομισμάτων.

    Ωστόσο, πολλά ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εκδότες stablecoin και γραφεία συναλλαγών δεν δέχονται πλέον, ούτε ξεκινούν πληρωμές μέσω της Silvergate.

    Bitcoin Sinks | Largest token drops below its 50-day moving average
    Το Bitcoin υποχωρεί κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών

    Η Silvergate είναι το τελευταίο παράδειγμα της επίδρασης που έχουν τα απόνερα από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX τον περασμένο Νοέμβριο. Η τράπεζα είδε μία αύξηση των καταθέσεων πέρυσι στον απόηχο της χρεοκοπίας της FTX, η οποία ήταν βασικός πελάτης.

    Ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζει επίσης μια ευρύτερη ρυθμιστική καταστολή στις ΗΠΑ, καθώς και τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, μειώνοντας την διάθεση των επενδυτών για υψηλό ρίσκο.

    Σημείο στήριξης

    Η βουτιά του Bitcoin έφερε στο επίκεντρο ορισμένα βασικά τεχνικά στοιχεία. Το token έχει πέσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, κάτι που για ορισμένους αναλυτές αυξάνει τον κίνδυνο περαιτέρω απωλειών.

    Support Levels | Charts suggest $21,500 is a key area to watch for Bitcoin
    Επίπεδα στήριξης/ Τα γραφήματα υποδηλώνουν ότι τα 21.500 δολάρια είναι μία περιοχή “κλειδί” για το Bitcoin

    Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων συχνά στρέφουν το βλέμμα τους στο Tether, το μεγαλύτερο stablecoin, σε περιόδους πίεσης της αγοράς. Το token προορίζεται να έχει σταθερή αξία 1 δολάριο, και χρησιμοποιείται ευρέως για τη διευκόλυνση των συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά εδώ και καιρό υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη σύνθεση των αποθεμάτων του.

    Το stablecoin δεν έχει καμία έκθεση στη Silvergate, δήλωσε στο Twitter ο Πάολο Αρντόινο, επικεφαλής τεχνολογίας της Tether.

    Ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών Alpha Impact, δήλωσε ότι εντόπισε «μεγάλες αγορές» Tether σε διάστημα πέντε λεπτών στην πρωινή συνεδρίαση της Παρασκευής στην Ασία. «Είδαμε μια ισχυρή άμυνα», είπε, προσθέτοντας ότι «πιθανότατα έγινε από κάποιον market-maker».

    Tether's Peg | Alpha Impact's Hughes flagged "heavy" Tether buying in short span to defend it
    Oι συναλλαγές στο Tether

    Η άνοδος του Bitcoin το 2023 μειώθηκε στο 35%, ωστόσο παραμένει αρκετά υψηλότερα από την απόδοση 4% των διεθνών μετοχών.

    Οι αγορές κρυπτονομισμάτων πέρυσι υπέστησαν μια καταστροφή 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής και μίας σειράς χρεοκοπιών εταιρειών του κλάδου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γκεοργίεβα (ΔΝΤ): Ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα ή ακόμα και απαγόρευσή τους

    Bitcoin: Το στοίχημα των 25.000 δολαρίων – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση



    ΣΧΟΛΙΑ