• Cryptocurrencies

    Γκεοργίεβα (ΔΝΤ): Ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα ή ακόμα και απαγόρευσή τους

    • NewsRoom
    Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ΔΝΤ

    Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ΔΝΤ


    Το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών έχουν δεσμευτεί να παρουσιάσουν μια βάση για τη ρύθμιση των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

    «Σε αυτόν τον κόσμο των ιδιωτικών εκδόσεων, πρέπει να υπάρξει περισσότερη ρύθμιση», είπε η Γκεοργκίεβα στο περιθώριο της συνάντησης των G-20 το Σάββατο, όπως αναφέρει το Bloomberg.

    «Τα assets σε κρυπτονομίσματα δεν είναι τίποτα, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ως νόμιμο χρήμα», ανέφερε η Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας πως «πρέπει να υπάρξει μια πολύ ισχυρή ώθηση για ρύθμιση».

    «Εάν η ρύθμιση αποτύχει ή εάν η εφαρμογή είναι αργή, τότε η απαγόρευση αυτών των περιουσιακών στοιχείων δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από το τραπέζι, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν κίνδυνοι  για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», προειδοποίησε.

    Σε μια δήλωση , η Ινδία, η οποία ηγείται του G-20, ανέφερε ότι οι συζητήσεις βοήθησαν στην έναρξη ενός ευρύτερου διαλόγου σχετικά με τα crypto assets. Έθεσε επίσης «αρκετά συναφή ζητήματα πολιτικής που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να αξιολογήσουν προσεκτικά».

    «Εκτός από την αξιολόγηση των συνεπειών των crypto assets στην ευρύτερη οικονομία, υπάρχει επίσης ένα υπαρξιακό ερώτημα σχετικά με το εάν αυτά είναι πράγματι η βέλτιστη λύση για τις υπάρχουσες προκλήσεις στα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα», πρόσθεσε η Ινδία.

    Διαβάστε επίσης

    Warren Buffett: Λειτουργικά κέρδη ρεκόρ για την Berkshire Hathaway το 2022

    Σταϊκούρας: Ο εξωδικαστικός αποδεικνύεται το πιο επιτυχημένο εργαλείο ρύθμισης οφειλών των τελευταίων 12 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ