• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Το στοίχημα των 25.000 δολαρίων – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

    • Bloomberg


    Το επίπεδο των 25.000 δολαρίων αποδεικνύεται ως βασικό τεχνικό “εμπόδιο” για τη περαιτέρω άνοδο του Bitcoin, μετά την περυσινή δραματική πτώση που κατέγραψε.

    Το κρυπτονόμισμα έφτασε σε αυτό το επίπεδο στις 16 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά αγωνίζεται να παραμείνει πάνω από αυτό. Το μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό νόμισμα – με άνοδο σχεδόν 50% μέχρι στιγμής το 2023 – σημείωνε νωρίτερα μικρή άνοδο, στα 24.860 δολάρια.

    Η ισχυρή απόδοση του κρυπτονομίσματος φέτος οφείλεται εν μέρει στην πεποίθηση ότι η χειρότερη νομισματική σύσφιξη έχει τελειώσει. Ορισμένοι επενδυτές υποστήριξαν επίσης την άποψη ότι η Fed μπορεί να καταπνίξει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση στις ΗΠΑ, εκτίμηση που έχει ενισχύσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, από τις μετοχές έως τα κρυπτονομίσματα.

    Η μάχη ταύρου-αρκούδας προς το παρόν διεξάγεται γύρω στα 25.000 δολάρια για το Bitcoin.

    «Το αν μπορεί να ξεπεράσει τα 25.000 δολάρια σύντομα ή όχι θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό», έγραψε σε ένα σημείωμα ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co. «Οι επόμενες μία ή δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα».

    Ακολουθούν τρία γραφήματα που αναλύουν αυτό το θέμα:

    Μοτίβο candlestick

    Hurdle | So-called doji candles may signal risk of pullback to some chart analysts
    Τα λεγόμενα candlestick μπορεί να σηματοδοτούν τον κίνδυνο οπισθοχώρησης για ορισμένους αναλυτές γραφημάτων

    Το Bitcoin εντόπισε μια σειρά από τα λεγόμενα candlestick τις τελευταίες ημέρες.

    Αυτά αντιπροσωπεύουν συνεδριάσεις κατά τις οποίες το κρυπτονόμισμα εμφανίζει περίπου την ίδια τιμή ανοίγματος και κλεισίματος παρά την διακύμανση του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Ορισμένοι αναλυτές γραφημάτων θεωρούν ότι αυτό σημαίνει αναποφασιστικότητα των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές, ενώ άλλοι μπορεί να ερμηνεύσουν το μοτίβο ως πιθανό σημάδι οπισθοχώρησης της τιμής.

    Ασυνήθιστο έδαφος

    Getting Stretched | Statistcal analysis suggests Bitcoin bounce headed toward rare territory
    Η στατιστική ανάλυση δείχνει ότι η ανάκαμψη του Bitcoin κατευθύνεται προς μια σπάνια περιοχή

    Το Bitcoin είναι κοντά στο να ξεπεράσει τη δεύτερη ανοδική τυπική απόκλιση της μέσης τιμής του από το χαμηλό που έφτασε μετά την κατάρρευση του FTX τον Νοέμβριο. Αυτό θα οδηγούσε την ανάκαμψη σε σχετικά σπάνιο έδαφος.

    Οι “αρκούδες” θα πουν ότι είναι λόγος προσοχής. Οι “ταύροι” μπορεί να το εκμεταλλευτούν ως ένδειξη ενός ασυνήθιστου ράλι που εξακολουθεί να εκτυλίσσεται.

    Τα options

    Τα δεδομένα των options από την πλατφόρμα Deribit δείχνουν έναν μεγάλο αριθμό εκκρεμών συμβολαίων call στο Bitcoin σε τιμές 26.000 δολαρίων και 30.000 δολαρίων.

    Εάν το Bitcoin καταφέρει να φτάσει το όριο των 25.000 δολαρίων, αυτά τα στοιχήματα υποδηλώνουν ότι οι επόμενες σημαντικές δοκιμές  θα γίνουν σε αυτά τα επίπεδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Ο καλύτερος Ιανουάριος από το 2013 – Αυξήθηκε κατά 280 δισ. δολάρια η αξία της αγοράς crypto



    ΣΧΟΛΙΑ