• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Οριακή μεταβολή με το βλέμμα στραμμένο στο νέο tweet του Elon Musk

    • Bloomberg
    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk

    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk


    Το Bitcoin κινείται ελαφρώς υψηλότερα, μετά την γνωστοποίηση του Elon Musk μέσω twitter, ότι πραγματοποίησε συζητήσεις με τις εταιρείες εξόρυξης του κρυπτονομίσματος προκειμένου να ενισχυθούν τα “πράσινα” διαπιστευτήρια τους.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παρουσίαζε νωρίτερα οριακή μεταβολή φτάνοντας στα 38.800 δολάρια, μετά από ένα άλμα 16% που σημείωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto και άλλα tokens, συμπεριλαμβανομένου του Ether κινούνται σταθεροποιητικά.

    Ο Musk χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά το Twitter προκειμένου να δείξει την στήριξη του στην προσπάθεια των εταιρειών εξόρυξης Bitcoin να καταστούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

    “Συνομίλησα με εταιρείες εξόρυξης bitcoin της Βόρειας Αμερικής. Δεσμεύτηκαν να δημοσιεύσουν την τρέχουσα και την μελλοντκή χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ζητήσουν και από τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο. Μία δυνητικά ελπιδοφόρα εξέλιξη”.

    «Αν η αγορά συνεχίσει να σημειώνει άγριες μεταβολές με βάση τα tweets του Elon Musk, θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα για αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής ανάλυσης αγορών, της Miller Tabak + Co. Η εναλλαγή στα tweets από ένα άτομο αφαιρεί την αξιοπιστία της συγκεκριμένης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων”.

    Οι δεσμεύσεις για να καταστήσουν τη βιομηχανία πιο πράσινη υιοθετήθηκαν μετά από τις κριτικές του Musk. Αρκετοί εξορύκτες εντάχθηκαν στο Crypto Climate Accord, μια πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα για την απομάκρυνση του άνθρακα από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έως το 2030.

    Largest token has begun climbing again after selloff

    Ο Musk και ο Michael Saylor, ένας άλλος υπέρμαχος του Bitcoin, έγραψαν τη Δευτέρα ότι είχαν επικοινωνία με μεγάλους εξορύκτες του token της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Digital του Michael Novogratz και της εισηγμένης Hut 8 Mining Corp., προκειμένου να συζητήσουν για την «διαφάνεια στη χρήση ενέργειας».

    Ο Saylor δήλωσε ότι η ομάδα συμφώνησε να σχηματίσει το Bitcoin Mining Council «για την καθιέρωση της αναφοράς ενέργειας».

    Η πρωτοβουλία του Musk και του Saylor να κάνουν το Bitcoin «πιο πράσινο» αποτελεί θετικό στοιχείο για την υιοθέτηση των ESG και τη θεσμική αποδοχή του», έγραψε ο David Grider, αναλυτής της Fundstrat Global Advisors LLC.

    Η βαριά χρήση ενέργειας με ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα για την εξόρυξη του Bitcoin αποτελεί μακροχρόνιο πρόβλημα. Οι εξορύκτες χρησιμοποιούν εκατοντάδες υπολογιστές που “τρέχουν” όλο το εικοσιτετράωρο για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές και να δημιουργήσουν νέα νομίσματα.

    Ο Musk τον περασμέν0 Φεβρουάριο επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα εταιρικά μετρητά της Tesla στο ψηφιακό νόμισμα, και γνωστοποίησε ότι η εταιρεία του θα το δεχόταν ως πληρωμή για τα ηλεκτρονικά οχήματα που κατασκευάζει, ωστόσο πρόσφατα άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω την απόφαση του.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί βαριές απώλειες η αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ τα άνω των 7.000 tokens που παρακολουθεί η πλατφόρμα CoinGecko έχασαν πάνω από 800 δισ. δολάρια της αξίας τους από το υψηλό του Μαίου, που ανέρχονταν σε 2,6 τρισ. δολάρια.

    Το Bitcoin παραμένει περίπου 25.000 δολάρια χαμηλότερα από το ρεκόρ που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου.

    Διαβάστε ακόμα:

    Goldman Sachs: Το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin;

    JPMorgan: Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι ολοκληρώθηκε το selloff στο Bitcoin

    Νέο πλήγμα για τα κρυπτονομίσματα: Αυστηρότερο πλαίσιο ζητά η Γέλεν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ