• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Νέα προσπάθεια διάσπασης των 50.000 δολαρίων – Στα 2,3 τρισ. δολ. η αγορά crypto

    • Bloomberg
    Bitcoin: Νέα προσπάθεια διάσπασης των 50.000 δολαρίων


    Το Bitcoin διέσπασε για μία ακόμη φορά το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, καθώς η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει το ράλι της.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έφτασε μέχρι τα 50.363 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ είχε βρεθεί και πάλι πάνω από αυτό το όριο στις 23 Αυγούστου.

    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτoνόμισμα, σημείωσε άνοδο έως και 3% στα 3.843 δολάρια, συνεχίζοντας μια ισχυρή πορεία μετά την αναβάθμιση της πλατφόρμας του στις αρχές του περασμένου μήνα.

    Ανοδικά κινήθηκαν και τα άλλα ψηφιακά νομίσματα, με την συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς crypto να εκτινάσσεται κατά 5%, στα 2,3 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko.com.

    Η αξία του τρίτου στη σειρά token, του Cardano, πλησιάζει τα 100 δισ. δολάρια λόγω της αισιοδοξίας για την είσοδο του στα έξυπνα συμβόλαια και τα νομίσματα Solana και Polkadot έχουν καταγράψει κέρδη περίπου 60% και 22% αντίστοιχα, τις τελευταίες επτά ημέρες, με βάση τα στοιχεία της CoinGenco.

    Bitcoin has rallied again in recent weeks

    Οι εκτιμήσεις

    “Δύο θεμελιώδεις παράγοντες πιθανόν κρύβονται πίσω από την άνοδο του Bitcoin: η δυνητική ενσωμάτωση του νομίσματος από το Twitter ως επιλογή πληρωμής και η επίσημη έναρξη του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος στο Ελ Σαλβαδόρ στις 7 Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Petr Kozyakov, συνιδρυτής και CEO του παγκόσμιου δικτύου πληρωμών Mercuryo.

    «Ενώ περιμένουμε να διατηρηθεί η τιμή των 50.000 δολαρίων, οι αγοραστές Bitcoin έχουν μεγαλύτερη αισιοδοξία για ακόμη περισσότερα κέρδη μέχρι το τέλος του έτους».

    Τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άνοδο φέτος εν μέσω του αυξημένου θεσμικού ενδιαφέροντος και της επιτάχυνσης της ανάπτυξης τους σε τομείς όπως η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) και τα NFT.

    Ωστόσο, δεν είναι όλοι εξίσου αισιόδοξοι για τις κινήσεις των altcoins.

    “Η προηγούμενη φάση της “μανίας” των επενδυτών λιανικής στις αγορές κρυπτονομισμάτων εκδηλώθηκε το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, όταν το μερίδιο των altcoins αυξήθηκε από το 13% στο 37,6%”, δήλωσε ο επικεφαλής ανάλυσης της JPMorgan Chase & Co, Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου.

    «Ενώ απέχει από το υψηλό ρεκόρ του 55% που σημείωσε τον Ιανουάριο του 2018, στο 32,6% το μερίδιο των altcoins φαίνεται μάλλον αυξημένο από τα ιστορικά στάνταρντς και κατά τη γνώμη μας είναι πιο πιθανό να αντικατοπτρίζει τη “μανία” των επενδυτών λιανικής παρά την αντανάκλαση μιας διαρθρωτικής ανοδικής τάσης”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ