• Cryptocurrencies

    Αυτά είναι τα πέντε κρυπτονομίσματα, εκτός Bitcoin, που κατέγραψαν κέρδη-μαμούθ

    • NewsRoom
    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων


    Τα altcoins – τεχνικός όρος που χρησιμοποιείται για τη διαφοροποίηση των άλλων κρυπτονομισμάτων από το Bitcoin-  αποτέλεσαν τον βασικό μοχλό ανόδου της ακμάζουσας αγοράς crypto, η κεφαλαιοποίηση της οποίας κάποια στιγμή εντός του 2021 ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια.

    Το Bitcoin παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα καταλαμβάνοντας περίπου 42% του συνολικού όγκου της αγοράς, με κεφαλαιοποίηση 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και τα κεφάλαια τόσο ιδιωτών όσο και θεσμικών επενδυτών, αναφέρει σε άρθρο του το business insider.

    «Και ενώ το Bitcoin είναι αναμφίβολα ακόμα ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων, υπάρχουν χιλιάδες άλλα νομίσματα και tokens, μερικά από τα οποία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή σημειώνοντας μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή τους σε σχέση με τον bitcoin κατά τους τελευταίους 12 μήνες, επισήμανε σε report της η ιστοσελίδα BrokerChooser.

    Ωστόσο, όπως με κάθε επένδυση, υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι με αυτά τα  altcoins, όπως φάνηκε από την πρόσφατη απάτη του Squid Game, η τιμή του οποίου αυξήθηκε κατά περίπου 2.860%, πριν κάνει βουτιά και σχεδόν μηδενιστεί.

    Η BrokerChooser, η οποία φιλοξενεί κριτικές brokers από 227 χώρες και περιοχές, είπε ότι συνέκρινε το ενδιαφέρον μέσω των δεδομένων αναζήτησης της Google και την τιμή σε δολάρια ΗΠΑ μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Σεπτεμβρίου 2021, για τα 50 μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα.

    Οι πρωταθλητές

    Πρωταθλητής κερδών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναδείχθηκε το Shiba Inu, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020 και τον επόμενο μήνα υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον γι’αυτό, με μόλις 70 αναζητήσεις στο Google τον Σεπτέμβριο του 2020. Ωστόσο, η δημοτικότητα του εκτινάχθηκε τον τελευταίο χρόνο, με 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους να αναζητούν το «νόμισμα Shiba Inu» τον Σεπτέμβριο του 2021, μια απίστευτη αύξηση 2,1 εκατομμυρίων τοις εκατό.

    Σύμφωνα με το report, η αξία του ψηφιακού νομίσματος να αυξήθηκε κατά 2.400.000%, τους 12 μήνες που έληξαν τον Σεπτέμβριο του 2021. Μάλιστα μετά το πρόσφατο ράλι που σημείωσε το Shiba Inu, βρέθηκε στην 11η θέση των κεφαλαιοποιήσεων των crypto παγκοσμίως. Από τα 0,0000000003 δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2020 βρέθηκε 12 μήνες μετά στα 0,0000072 δολάρια.

    Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Dogecoin, το οποίο δημιουργήθηκε από ένα αστείο και κατέληξε να αποκτήσει τη δική του κοινότητα και να απογειωθεί, κυρίως μετά την αναφορά του δισεκατομμυριούχου Elon Musk σε αυτό μέσω των social media. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, το Dogecoin είδε την τιμή του να αυξάνεται κατά 9.567% σε 12 μήνες, από τα 0,003 δολάρια στα 0,29 δολάρια.

    Το Terra ήταν το τρίτο κρυπτονόμισμα με τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς η τιμή του αυξήθηκε από τα 0,48 δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2020 στα 31,66 δολάρια τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας άνοδο 6.496%.

    Η τιμή του Terra εκτινάχθηκε τον Ιανουάριο όταν συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, από τις Galaxy Digital, Coinbase Ventures, Pantera Capital και άλλες.

    Ακολούθησε το Polygon, με κέρδη 4.800% -από τα 0,03 δολάρια στα 1,47 δολάρια- , το οποίο είναι γνωστό ως Matic, και σχεδιάστηκε για να αναπτύσσει την υποδομή του blockchain.

    Στην 5η θέση βρέθηκε το Solana, η δημοτικότητα του οποίου ενισχύθηκε σημαντικά λόγω των προσδοκιών ότι θα ξεπεράσει το ethereum στον κόσμο των έξυπνων συμβολαίων, καθώς και λόγω της ανάπτυξης των play-to-earn παιχνιδιών.

    Η τιμή του από τα 4,34 δολάρια βρέθηκε μετά από 12 μήνες στα 111,03 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 2.458%.

     Διαβάστε ακόμη:

    Avalanche: Ποιο είναι το νέο κρυπτονόμισμα που καταγράφει ετήσια κέρδη πάνω από 3.000%



    ΣΧΟΛΙΑ