• Cryptocurrencies

    Τα πιο hot κρυπτονομίσματα αυτή την εποχή δεν είναι το Bitcoin και το Ether

    • Bloomberg
    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων


    Η πρόσφατη άνοδος της αγοράς crypto έφερε στο προσκήνιο λιγότερο γνωστά κρυπτονομίσματα, τα οποία υπεραποδίδουν ακολουθώντας τα βήματα των ηγετών του κλάδου, Bitcoin και Ether.

    To Cardano διπλασιάστηκε αυτόν τον μήνα, και αναδείχθηκε στο τρίτο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Το Binance Coin επίσης ανεβαίνει. Ένα άλλο token, που ονομάζεται Avalanche (Χιονοστιβάδα) έχει τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

    Αναλυτές και επενδυτές αναζητούν τον λόγο της φρενίτιδας που επικρατεί. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι κερδοσκόποι μετακινούνται από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία στα νεότερα, πιο συναρπαστικά ψηφιακά, όπως συνηθίζουν να κάνουν μετά από μεγάλα ανοδικά ράλι.

    Άλλοι βλέπουν έναν κόσμο να ξεχειλίζει από μετρητά και εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, τα οποία τελικά ωθούν τους επενδυτές σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Μερικά tokens έχουν τη στήριξη σημαντικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, όπως τα δίκτυα Cardano και Solana.

    Οι λόγοι της ανόδου

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός στα crypto», δήλωσε ο Yoni Assia, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της διαδικτυακής πλατφόρμας συναλλαγών, eToro. «Σίγουρα μπορείτε να το δείτε στους αριθμούς του κλάδου, είτε πρόκειται για συνολικούς όγκους είτε για ανάπτυξη εταιρειών», είπε.

    Ο Assia το αποκαλεί “αγοραστικό ενδιαφέρον της στιγμής”  και παραθέτει μια σειρά γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και των μαζικών κινήσεων δημοσιονομικής τόνωσης που απέφεραν χρήματα σε πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Κάποια από αυτά τα κεφάλαια έχουν διατεθεί στα κρυπτονομίσματα και τα  συναφή περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές εταιρειών εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων. Περίπου το 15% των Αμερικανών που έλαβαν τα δύο πρώτα τσεκ με την οικονομική ενίσχυση, επένδυσαν μέρος ή το σύνολο των χρημάτων και περίπου οι μισοί από αυτή την ομάδα επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με μια έρευνα σε περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς ενήλικες, που πραγματοποιήθηκε από την The Harris Poll για την Yahoo Finance.

    Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός αυξάνεται καθώς οι οικονομίες ανοίγουν ξανά, με τις προειδοποιήσεις ορισμένων πιστών της αγοράς crypto για υπερπληθωρισμό να αυξάνονται.

    Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω “οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην αναζήτηση διαφόρων τύπων επενδύσεων”, υποστηρίζει ο Assia.

    Ενδιαφέρον για τα altcoins

    Μια πρόσφατη έρευνα από το eToro διαπίστωσε ότι ο μέσος επενδυτής πρόκειται να αυξήσει την τοποθέτηση του σε κρυπτονομίσματα τους επόμενους μήνες και ότι το ενδιαφέρον για εναλλακτικές λύσεις πέρα από το Bitcoin και τον Ether, είναι «σημαντικό».

    Παράλληλα, οι λήψεις εφαρμογών που πραγματοποιούν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα αυξάνονται – η Coinbase Global κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των χρηματοοικονομικών εφαρμογών στις λήψεις iPhone της Apple, σύμφωνα με την App Annie, έναν πάροχο δεδομένων και αναλύσεων για κινητά. Οι ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών Kraken, Voyager και Crypto.com έχουν επίσης ανέβει στην λίστα.

    Από τον Ιούλιο, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε ψηφιακά επενδυτικά προϊόντα  αυξήθηκαν περισσότερο από 57% σε περίπου 55 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών αυξήθηκε περισσότερο από 46% στα 544 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθηση δεδομένων CryptoCompare.

    Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα altcoins όπως το Cardano, το Avalanche και το Dogecoin. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Bloomberg Galaxy DeFi Index, σημειώνει άνοδο περίπου 50%, από τις αρχές Ιουλίου.

    Την ίδια ώρα, υπάρχουν τα blockchains που θέλουν να ανταγωνιστούν το Ethereum. Ο Avi Felman, επικεφαλής χαρτοφυλακίου στην BlockTower Capital, δήλωσε ότι τώρα που η πρόσφατη αναβάθμιση του δικτύου του Ethereum έχει ολοκληρωθεί, οι κερδοσκόποι στρέφουν την προσοχή τους σε ανταγωνιστικά blockchains και τα αντίστοιχα tokens τους.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ