• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Mόνο το 5% των πελατών της JP Morgan πιστεύουν ότι θα φτάσει φέτος στα 100.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Οι προβλέψεις για την πορεία του bitcoin προς τα 100.000 δολάρια δεν έχουν τέλος στην αγορά των crypto. Δεν ισχύει το ίδιο για τη Wall Street.

    Μόνο το 5% των πελατών που ρωτήθηκαν από την JP Morgan, δήλωσαν ότι βλέπουν το ψηφιακό νόμισμα να εκτοξεύεται στα 100.000 δολάρια πριν από το τέλος του 2022.

    Ωστόσο, πάνω από το 40% πιστεύουν ότι το bitcoin θα ξεπεράσει τα 60.000 δολάρια, επίπεδα τα οποία είχε προσεγγίσει πριν από περίπου δύο μήνες, προτού ξεκινήσει το τελευταίο πτωτικό σερί.

    «Δεν με εκπλήσσει η επιφυλακτικότητα για το bitcoin», σχολιάζει ο Νικόλαος Πανηγυρτζόλου, στρατηγικός αναλυτής της JP Morgan και συντάκτης της ανάλυσης που περιλαμβάνεται στην έρευνα. Πρόσθεσε ότι η εύλογη αξία του νομίσματος είναι μεταξύ 35.000 και 73.000 δολαρίων, ανάλογα με το τι εικάζουν οι επενδυτές σχετικά με τη μεταβλητότητά του έναντι του χρυσού.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης έχει καταγράψει απώλειες περίπου 40% από το ιστορικό υψηλό που σημείωσε τον Νοέμβριο, όταν έφτασε σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

    Δύσκολος δρόμος

    Ακόμη κι έτσι, εν μέσω αναταραχής στην αγορά, πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι φέτος το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα φτάσει τα 100.000 δολάρια. Αυτό μπορεί και να συμβεί, άλλωστε το νόμισμα έχει την ικανότητά να σοκάρει τους άπιστους, ωστόσο οι παρατηρητές της αγοράς συμφωνούν ότι ο δρόμος προς αυτό το ορόσημο θα είναι πιο δύσκολος με μια πιο αυστηρή πολιτική από την Fed.

    Η πρόσφατη πτωτική πορεία των κρυπτονομισμάτων συνδέεται με την αύξηση των πιθανοτήτων εκκίνησης μία σειράς αυξήσεων των επιτοκίων από το Μάρτιο και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που πρόκειται να περιορίσουν τη ρευστότητα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι κερδοσκοπικές επενδύσεις χάνουν τη λάμψη τους.

    Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index έχει χάσει περίπου 13% στην αρχή του έτους, ενώ το Bitcoin έχει σημειώσει τη χειρότερη εκκίνηση χρονιάς στην ιστορία του.

    Τη Δευτέρα, το Bitcoin έχασε έως και 6,3% και υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια. Ωστόσο, πριν από λίγο διαπραγματεύονταν στην περιοχή των 42.300 δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια – Η δραματική πρόβλεψη

    Goldman Sachs: Βλέπει το Bitcoin στα 100.000 δολάρια, παίρνοντας μερίδιο από τον χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ