• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια – Η δραματική πρόβλεψη

    • Bloomberg

    Jay Hatfield, CEO Infrastructure Capital Advisors


    Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυξάνοντας τις απώλειες του από τις αρχές του έτους περίπου στο 14%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειώσει σε έναρξη χρονιάς τουλάχιστον από το 2012.

    Σύμφωνα με το bloomberg, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε νωρίτερα έως και 6% και στα 39.774 δολάρια. Πτωτικά κινείται και το Ether, ενώ ο Bloomberg Galaxy Crypto Index υποχωρεί για τέταρτη ημέρα.

    «Τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση καθώς η Fed μειώνει τις ενέσεις ρευστότητάς της», δήλωσε ο Jay Hatfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors. «Το bitcoin θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο τέλος του 2022 κάτω από τα 20.000 δολάρια».

    Το Bitcoin δημιουργήθηκε στον απόηχο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ενώ ο δημιουργός του είναι κάποιος άγνωστος -ίσως και ομάδα- με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Άρχισε να διαπραγματεύεται για πρώτη φορά το 2009 και οι πληροφορίες για την τιμή του κατά τις πρώτες μέρες είναι περιορισμένες.

    Bitcoin fell below the key level, extending its recent decline

    Ο Mike McGlone του Bloomberg Intelligence επισήμανε ότι τα 40.000 δολάρια αποτελούν σημαντικό επίπεδο τεχνικής στήριξης για το ψηφιακό νόμισμα.

    Βαρόμετρο για τις επενδύσεις ρίσκου

    Τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται ένα καλό βαρόμετρο αποτύπωσης της τρέχουσας μείωσης της διάθεσης των επενδυτών για ρίσκο. Ωστόσο, ο αναλυτής προβλέπει ότι το token θα προχωρήσει τελικά μπροστά, καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερο ψηφιακός και αυτό έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς.

    Η πανδημία βοήθησε το Bitcoin να κάνει ένα ακόμη βήμα ως mainstream επένδυση, καθώς ιδρύματα και μικροεπενδυτές εισήλθαν στην αγορά crypto, με διάφορους τρόπους. Τώρα που η Federal Reserve γίνεται πιο επιθετική, τα περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως οι μετοχές και τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού, πλήττονται.

    «Η αυστηρότερη πολιτική της Fed επηρεάζει όχι μόνο τα επιτόκια αλλά και το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών καθώς η κεντρική τράπεζα αποσύρει κεφάλαια από τις κεφαλαιαγορές. Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις όπως οι μετοχές meme και τα κρυπτονομίσματα επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, καθώς αυτές οι επενδύσεις είναι περίπου δύο φορές πιο ασταθείς από το σύνολο της αγοράς, επομένως έχουν διπλάσιο ασφάλιστρο κινδύνου από τη μέση μετοχή», δήλωσε ο Hatfield.

    Η Noelle Acheson της Genesis Global Trading, είπε ότι η πτώση του Bitcoin φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στους βραχυπρόθεσμους traders του κρυπτονομίσματος παρά στους μακροπρόθεσμους κατόχους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Θα φτάσει στα 100.000 δολάρια; Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ