• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Νέα βουτιά έως 10% – Ρευστοποιήσεις άνω του 1,1 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg


    Το τρενάκι του τρόμου συνεχίζεται για το Bitcoin, το οποίο σημείωσε νέα πτώση έως 10% πριν περιορίσει τις απώλειες του, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν την προοπτική ακόμη μεγαλύτερων αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κατέγραψε πτώση έως 2.386 δολαρίων εντός της ημέρας, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στα 22.747 δολάρια. Άλλα token όπως το Ether και το Avalanche επίσης περιόρισαν τις απώλειες τους, ενώ το Polkadot ήταν μεταξύ εκείνων που φλέρταραν με τα κέρδη.

    Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν το έμβλημα της φυγής των επενδυτών από τα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η νομισματική πολιτική γίνεται πιο αυστηρή σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αποστραγγίζοντας τη ρευστότητα από τις παγκόσμιες αγορές. Κάθε βουτιά των τιμών δημιουργεί το ερώτημα εάν είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορές, καθώς το χαμηλό μπορεί να βρίσκεται κοντά.

    «Υπήρχαν ορισμένοι αγοραστές που περίμεναν μια ευκαιρία να επενδύσουν στην πτώση και γι’ αυτό το Bitcoin έχει ξεφύγει από τα χαμηλά του», δήλωσε ο Sathvik Vishwanath, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου crypto Unocoin, από το Μπανγκαλόρ της Ινδίας. Ωστόσο, η αναστολή των πιέσεων μπορεί να είναι προσωρινή καθώς οι μικροεπενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη ρευστότητα, εκτίμησε.

    Bitcoin continues to struggle but is oversold on the relative strength index
    Το Bitcoin συνεχίζει να δέχεται πιέσεις αν και θεωρείται υπερπουλημένο

    Στο μεταξύ, το πάγωμα των αναλύψεων κρυπτονομισμάτων στο ανταλλακτήριο Celsius τη Δευτέρα επιδείνωσε τις ανησυχίες για τον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μόλις ένα μήνα μετά την κατάρρευση του stablecoin Terra που συντάραξε την αγορά.

    Ρευστοποιήσεις 1,1 δισ. δολάρια

    Περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ρευστοποιήθηκαν στις αγορές crypto τη Δευτέρα — περίπου 685 εκατομμύρια δολάρια longs και 468 εκατομμύρια δολάρια short θέσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass. Αυτό είναι το μέγιστο ποσό τουλάχιστον των τελευταίων τριών μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Οι μετοχές που συνδέονται με τα crypto στην Ασία, όπως η Monex Group και η SBI Holdings Inc., υποχώρησαν την Τρίτη.

    Μερικοί αναλυτές αναζητούν τα σημάδια του πυθμένα της πτώσης των κρυπτονομισμάτων. Ο Mark Newton της Fundstrat Global Advisors είπε ότι το Bitcoin «πλησιάζει πιο κοντά σε μεσοπρόθεσμα επίπεδα στήριξης, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι έντονες πτώσεις θα πρέπει να διορθώσουν μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου”.

     Διαβάστε ακόμη:

    Καταρρέουν τα κρυπτονομίσματα – Βουτιά 18% για το Bitcoin, πάγωσε τις αναλήψεις το Binance



    ΣΧΟΛΙΑ