• Cryptocurrencies

    Scaramucci: Βλέπει το bitcoin στα 50.000 έως 100.000 δολάρια σε 2-3 χρόνια

    • NewsRoom

    Anthony Scaramucci


    Μετά από ένα ταραχώδες 2022, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων προσπαθούν να προβλέψουν πότε θα έρθει η επόμενη ανοδική κίνηση του Bitcoin.

    Tην περασμένη εβδομάδα, σε ένα συνέδριο crypto στο St. Moritz της Ελβετίας, το CNBC μίλησε με γνώστες της βιομηχανίας σχετικά με την πορεία των κρυπτονομισμάτων το 2023.

    Το Bitcoin αναμένεται να κινηθεί εντός συγκεκριμένου εύρους, θα είναι ευαίσθητο στην μακροοικονομική εικόνα, όπως οι αυξήσεις των επιτοκίων και θα παραμείνει ασταθές. Μία νέα κίνηση έντονης ανόδου το 2023 θεωρείται απίθανη.

    Ωστόσο, οι ειδικοί εκφράζουν αισιοδοξία για την επόμενη χρονιά και μετά.

    Το 2022, ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία, με τη βιομηχανία να αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας και τις χρεοκοπίες να κορυφώνονται με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX.

    Ενώ το bitcoin έχει σημειώσει μικρή άνοδο από την αρχή του έτους, ακολουθώντας τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως οι μετοχές, οι ειδικοί λένε ότι το ψηφιακό νόμισμα είναι απίθανο να ξαναδοκιμάσει το υψηλό όλων των εποχών του λίγο κάτω από τα 69.000 δολάρια, αλλά μπορεί να έχει φτάσει στο πάτο.

    «Πιστεύω ότι υπάρχουν λίγο περισσότερα μειονεκτήματα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πολλά», δήλωσε στο CNBC ο Bill Tai,  επιχειρηματίας και βετεράνος των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα.

    “Υπάρχει μια πιθανότητα το [bitcoin] να έχει φτάσει στο κάτω μέρος εδώ”, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και τα 12.000 δολάρια, πριν ανακάμψει.

    Ο Meltem Demirors, επικεφαλής στρατηγικής στην CoinShares, είπε ότι το bitcoin είναι πιθανό να διαπραγματεύεται σε εύρος τιμών μεταξύ 15.000 και 20.000 δολαρίων και στο ανώτερο άκρο μεταξύ 25.000 και 30.000 δολαρίων.

    Επισήμανε ότι πολλές από τις «αναγκαστικές πωλήσεις» που σημειώθηκαν το 2022 ως αποτέλεσμα των χρεοκοπιών στην αγορά έχουν πλέον τελειώσει, αλλά δεν υπάρχουν πολλά νέα κεφάλαια να τοποθετηθούν στο bitcoin.

    «Δεν νομίζω ότι απομένουν πολλές αναγκαστικές πωλήσεις, κάτι που είναι αισιόδοξο», δήλωσε ο Demirors στο CNBC. «Αλλά και πάλι, νομίζω ότι η ανοδική πορεία είναι αρκετά περιορισμένη, γιατί επίσης δεν βλέπουμε πολλές νέες εισροές».

    Οι γνώστες του κλάδου είπαν ότι μια αλλαγή στη μακροοικονομική κατάσταση θα μπορούσε να βοηθήσει το bitcoin.

    «Θα μπορούσαν να υπάρξουν καταλύτες που δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, η μακροοικονομική κατάσταση και το πολιτικό περιβάλλον είναι αρκετά αβέβαια, ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι αρκετά υψηλός, νομίζω ότι είναι μία νέα κατάσταση. Δεν το έχουμε δει αυτό, ξέρετε, εδώ και 30, 40 χρόνια», είπε ο Demirors.

    «Ποιος ξέρει, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν κατανομή για το νέο έτος, πού θα χωρέσουν τα κρυπτονομίσματα σε αυτό το χαρτοφυλάκιο;», διερωτάται.

    Το επόμενο bull run του Bitcoin

    Στις συνεντεύξεις του CNBC, αρκετοί συμμετέχοντες στον κλάδο μίλησαν για ιστορικούς κύκλους του bitcoin, οι οποίοι συμβαίνουν περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Συνήθως, το bitcoin φτάνει στο υψηλό όλων των εποχών και μετά θα έχει μια τεράστια διόρθωση. Θα υπάρξει μια κακή χρονιά και μετά μια χρονιά ήπιας ανάκαμψης.

    Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το λεγόμενο halving, που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και ουσιαστικά επιβραδύνει την προσφορά bitcoin στην αγορά. Θα υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια bitcoin σε κυκλοφορία.

    Το halving συνήθως προηγείται μίας μεγάλης κούρσας ανόδου. Το επόμενο halving event θα γίνει το 2024.

    Ο Anthony Scaramucci, ιδρυτής της SkyBridge Capital, χαρακτήρισε το 2023 «έτος ανάκαμψης» για το bitcoin και προέβλεψε ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί από 50.000 έως 100.000 δολάρια σε δύο έως τρία χρόνια.

    «Πιστεύω ότι θα  μπορούσε εύκολα να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο πενήντα έως εκατό χιλιάδων δολαρίων τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Jean-Baptiste Graftieaux, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitstamp, δήλωσε στο CNBC ότι η επόμενη ανοδική πορεία θα μπορούσε να σημειωθεί τα επόμενα δύο χρόνια, επικαλούμενος το αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές.

    Ωστόσο, ο Demirors προειδοποίησε ότι τα γεγονότα του 2022 «προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη φήμη του κλάδου και στα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία», προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθει αυτή η εμπιστοσύνη».

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέο ρεκόρ για το Bitcoin πάνω από τα 21.000 δολάρια

    FTX: Βρήκε πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά και crypto για την αποπληρωμή των πιστωτών



    ΣΧΟΛΙΑ