• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Χαμηλότερη η απόδοση του από τις mainstream επενδύσεις – Επόμενη κρίσιμη στήριξη τα 29.000 δολάρια

    • Bloomberg

    Jeffrey Halley, αναλυτής Oanda


    Η απόδοση του Bitcoin υπολείπεται φέτος των αποδόσεων των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, καθώς η αγορά crypto αγωνίζεται να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά τη βουτιά που σημείωσε τον Μάιο.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου υποχώρησε στις ασιατικές αγορές μέχρι και 6% την Tρίτη και βρέθηκε στο χαμηλό δύο εβδομάδων, περίπου στα 33.000 δολάρια. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 10%.

    Το Bitcoin εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο κατά 14% από τις αρχές του έτους, αλλά βρίσκεται πίσω από τις αποδόσεις των εμπορευμάτων καθώς και ορισμένων δεικτών μετοχών στην Ευρώπη και την Ασία.

    Η αιτία της αδυναμίας που εμφανίζει την Τρίτη είναι ασαφής. Μία θεωρία είναι η ανάκτηση από τις ΗΠΑ μεγάλου μέρους των λύτρων σε bitcoin που είχαν καταβληθεί σε χάκερ, εξέλιξη που δείχνει ότι το token δεν είναι εκτός του επίσημου ελέγχου, στον βαθμό τουλάχιστον που ισχυρίζονται οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του.

    Το γεγονός ότι οι ερευνητές «μπορούσαν να εντοπίσουν το μη ανιχνεύσιμο νόμισμα και να το κατασχέσουν, καταρρίπτει τη θεωρία περί ελεύθερου και εκτός κυβερνητικού ελέγχου περιουσιακού στοιχείου”, δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγορών της Oanda. Αυτό το γεγονός μπορεί να πυροδότησε ρευστοποιήσεις, εκτίμησε.

    Bitcoin's year-to-date return is sliding below traditional assets

    Οι ΗΠΑ ανέκτησαν σχεδόν όλα τα λύτρα Bitcoin που πληρώθηκαν στους δράστες της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Colonial Pipeline τον περασμένο μήνα, αποδεικνύοντας ότι ο νόμος επιβάλλεται και είναι σε θέση να εντοπίσει τους εγκληματίες του διαδικτύου ακόμη και όταν αυτοί δραστηριοποιούνται εκτός των συνόρων της χώρας.

    Αναλυτές όπως ο Halley και ο Rich Ross της Evercore παρακολουθούν τα βασικά τεχνικά επίπεδα του Bitcoin. Ο Halley υποστηρίζει ότι η υποχώρηση κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε “νέες συνθήκες”. Ο Ross βλέπει ότι η επόμενη στήριξη που θα δοκιμαστεί είναι περίπου στα 29.000 δολάρια.

    Το Bitcoin έχει σημειώσει βουτιά από το υψηλό των 65.000 δολαρίων που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου, οδηγώντας σε πτώση όλη την αγορά crypto. To selloff εντάθηκε μετά τη δημόσια τοποθέτηση του δισεκατομμυριούχου Elon Musk για την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιούν οι διακομιστές που υποστηρίζουν το νόμισμα. Ακολούθησε η σκληρή κινεζική κανονιστική επίβλεψη για τα κρυπτονομίσματα που επίσης έβλαψε την αγορά.

    Το εικονικό νόμισμα – το οποίο υπερδιπλασιάστηκε κατά το 2020- βρίσκεται τώρα σε μια “περίοδο χαλάρωσης” που θα μπορούσε να διαρκέσει “μερικούς μήνες” ακόμη, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής αγορών Ασίας-Ειρηνικού στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Lunο.

    Διαβάστε ακόμα:

    Colonial Pipeline: Πλήρωσε 4,4 εκατ. δολάρια σε χάκερ που εξαπέλυσαν την κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο της

    SkyBridge Capital: Ο χρυσός είναι καλός, αλλά το Bitcoin είναι καλύτερο για το hedge fund των 7,5 δισ. δολαρίων

    Κρυπτονομίσματα: Ο νέος τρόπος απόκρυψης χρημάτων στις διαπραγματεύσεις διαζυγίου – Ποια crypto εντοπίζονται δυσκολότερα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ