• Cryptocurrencies

    SkyBridge Capital: Ο χρυσός είναι καλός, αλλά το Bitcoin είναι καλύτερο για το hedge fund των 7,5 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Troy Gayeski, SkyBridge Capital


    Ο χρυσός θα σκαρφαλώσει σε νέα υψηλά το επόμενο έτος, αλλά οι επενδυτές που αναζητούν εναλλακτικά νομίσματα θα πρέπει να εστιάσουν στο Bitcoin, σύμφωνα με ένα hedge fund που διαχειρίζεται 7,5 δισ. δολάρια.

    Και τα δύο είναι πιθανό να σημειώσουν ράλι ακόμη και όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προχωρήσει στον περιορισμό αγορών περιουσιακών στοιχείων, εκτίμησε ο Troy Gayeski, συν-διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της SkyBridge Capital. Συχνά οι επενδυτές συγκρίνουν τον χρυσό με το Bitcoin, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Lawrence Summers να λέει ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να καθιερωθούν στις παγκόσμιες αγορές ως κάτι παρόμοιο με τον ψηφιακό χρυσό.

    “Θα εστιάσουμε στο Bitcoin και στα crypto επειδή πιστεύουμε ότι έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου”, δήλωσε ο Gayeski σε τηλεφωνική συνέντευξη. Αν και στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα, “θα πάρετε λίγο περισσότερα κέρδη από ότι στο χρυσό σε παρόμοια περίπτωση”, πρόσθεσε.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ καθώς ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πλησιάζουν πιο κοντά στην διακοπή των τεράστιων αγορών περιουσιακών στοιχείων που έσωσαν την οικονομία από την αναταραχή που προκάλεσε η πανδημία.

    Η νομισματική στήριξη οδήγησε τον ισολογισμό της Fed σε ρεκόρ, ενώ οι μεγάλες δημοσιονομικές δαπάνες αύξησαν το δημόσιο χρέος. Και τα δύο μπορεί να ενέχουν ενδεχόμενο κίνδυνο για την αξία του δολαρίου, πυροδοτώντας ενδεχομένως το ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές λύσεις.

    “Όλες οι εναλλακτικές λύσεις έναντι των παραστατικών νομισμάτων – που έχουν σημειώσει πρόσφατα ουσιαστικές διορθώσεις – βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση τώρα για να χειριστούν αυτήν την ενδεχόμενη μείωση αγορών περιουσιακών στοιχείων και τη σταδιακή επιβράδυνση της προσφοράς χρήματος, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που κατέγραφαν συνεχώς νέα υψηλά”, τόνισε ο Gayeski.

    Bitcoin and gold both well-placed to withstand Fed taper, SkyBridge says

    Τόσο το Bitcoin όσο και ο χρυσός έχουν σημειώσει σημαντικές μεταβολές φέτος, οι οποίες ξεδιπλώθηκαν εν μέσω μιας συζήτησης σχετικά με το εάν τα κρυπτονομίσματα απομακρύνουν την ζήτηση από τον χρυσό. Το ψηφιακό token έφτασε μέχρι το υψηλό των 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο, πριν βυθιστεί. Τώρα κινείται στην περιοχή των 36.100 δολαρίων.

    Ο χρυσός, εν τω μεταξύ, βρέθηκε πολύ κοντά στο να βυθιστεί σε bear αγορά τον Μάρτιο, αλλά ανέτρεψε την πτωτική πορεία και κάλυψε τις απώλειες που είχε σημειώσει από τις αρχές του έτους.

    Οι απόψεις των κορυφαίων τραπεζών της Wall Street διίστανται, με την Citigroup να δηλώνει ότι ο χρυσός «χάνει λάμψη» από τα κρυπτονομίσματα, και την Goldman Sachs να υποστηρίζει ότι τα δύο περιουσιακά στοιχεία μπορούν να συνυπάρξουν.

    Ο χρυσός που κατέγραψε πέρυσι ρεκόρ στα 2.075 δολάρια ανά ουγγιά, έχει πλέον δημιουργήσει νέο κατώτατο όριο, σύμφωνα με τον Gayeski.

    «Στο μέλλον, η πιθανότητα του χρυσού να συνεχίσει μια ανοδική τάση είναι αρκετά υψηλή, καταγράφοντας νέα υψηλά κατά το επόμενο έτος», είπε.

    Το fund της SkyBridge που επενδύει στο Bitcoin σημειώνει άνοδο 51,2% από την ίδρυση του τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι την 1η Ιουνίου.

    Ο ιδρυτής της εταιρείας, Anthony Scaramucci συνεργάστηκε με την First Trust Advisors για να δημιουργήσει ένα ETF που αγοράζει και πουλά Bitcoin και ο Gayeski αναμένει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει το προϊόν έως το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ή το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ