• Cryptocurrencies

    Antoni Trenchev: Το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέσα σε ένα χρόνο

    • NewsRoom
    Antoni Trenchev, CEO Nexo

    Antoni Trenchev, CEO Nexo


    Το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, προέβλεψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Nexo.

    Συγκεκριμένα, ο Antoni Trenchev εξέφρασε στο CNBC την πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια «μέσα σε 12 μήνες».

    Ωστόσο, επισήμανε ότι «ανησυχεί» για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του bitcoin, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να υποχωρήσει παράλληλα με τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς η Fed αρχίζει να χαλαρώνει το τεράστιο πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης της.

    Αλλά αυτό μπορεί, με τη σειρά του, να «δώσει περαιτέρω ώθηση στα κρυπτονομίσματα», πρόσθεσε, καθώς μια «κατάρρευση» των μετοχών πιθανότατα θα σήμαινε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κάνει πιο προσεκτικές κινήσεις.

    Εάν η πρόβλεψη του Trenchev είναι σωστή, αυτό σημαίνει ότι η τιμή του bitcoin θα υπερδιπλασιαστεί φέτος.

    Αξίζει να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020 ο Trenchev προέβλεψε ότι η τιμή του bitcoin θα ξεπερνούσε τα 50.000 δολάρια μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. «Όλοι γελούσαν μαζί μου», λέει.

    Η πρόβλεψη του Trenchev για το 2020 δεν επιβεβαιώθηκε. Το Bitcoin κατάφερε να φτάσει σε υψηλό μόλις λίγο πάνω από 29.000 δολάρια εκείνη τη χρονιά. Αλλά το κρυπτονόμισμα τελικά ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια τον Φεβρουάριο του 2021.

    Οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων λένε ότι η αγορά έχει ωριμάσει και ότι υπάρχει άφθονη ρευστότητα τώρα που μεγάλα ιδρύματα της Wall Street, συρρέουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Στο μεταξύ,  οι «φάλαινες» των crypto -ιδιώτες που κατέχουν μεγάλα αποθέματα ψηφιακών νομισμάτων-  όπως ο Do Kwon, ο συνιδρυτής της εταιρείας blockchain Terra Labs, αγοράζουν bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων με την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να γίνει ένα μελλοντικό «αποθεματικό» νόμισμα.

    Αλλά υπάρχουν ορισμένα εμπόδια στην αγορά. Το παγκόσμιο ρυθμιστικό περιβάλλον παραμένει κατακερματισμένο και η αγορά κρυπτονομισμάτων παραμένει ασταθής. Συγκεκριμένα, το bitcoin παραμένει σε μεγάλο βαθμό συσχετισμένο με το χρηματιστήριο, κυρίως με τον δείκτη Nasdaq. Όσον οι μετοχές παραμένουν ασταθείς, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το bitcoin.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα του κόσμου παραμένει περίπου 40% χαμηλότερα από την τιμή ρεκόρ των 68.990 δολαρίων που έχει καταγράψει.

    Η άλλη άποψη για το Bitcoin

    Άλλα στελέχη της αγοράς crypto δεν αναμένουν τόση ανατίμηση των τιμών φέτος.

    «Σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ζούμε κάτω από μία παγκόσμια αβεβαιότητα στις αγορές, όχι μόνο στις αγορές crypto, αλλά και στις χρηματιστηριακές αγορές», δήλωσε στο CNBC ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας της Bitfinex.

    «Έτσι, σίγουρα βλέπουμε χαμηλότερους όγκους… οι όγκοι του bitcoin έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Επομένως, αυτό είναι πολύ σημαντικό ως μέτρηση, επειδή δείχνει ότι πολλοί ενεργοί παίκτες της αγοράς, που ήταν πολύ δραστήριοι πριν, παραμένουν για λίγο στο περιθώριο».

    Ο Ardoino εκτιμά ότι το bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει απότομα κάτω από τα 40.000 δολάρια, αλλά αναμένει ότι το ψηφιακό νόμισμα θα είναι «πολύ πάνω» από τα 50.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

    «Είμαι bullish για το bitcoin… Βλέπω τόσα πολλά να συμβαίνουν σε αυτόν τον κλάδο και τόσες πολλές χώρες που ενδιαφέρονται για την υιοθέτηση του bitcoin, που είμαι πραγματικά θετικός», τόνισε.

    Διαβάστε ακόμη:

    MoonPay: Επενδύσεις 87 εκατ. δολαρίων από δημοφιλείς celebrities στην εταιρεία crypto

    Bitcoin: Βουτιά κάτω από τα 42.000 δολάρια – Η συσχέτιση με τον Nasdaq 100



    ΣΧΟΛΙΑ