• Cryptocurrencies

    MoonPay: Επενδύσεις 87 εκατ. δολαρίων από δημοφιλείς celebrities στην εταιρεία crypto

    • Bloomberg
    Justin Bieber

    Justin Bieber


    Η εταιρεία αγοραπωλησιών κρυπτονομισμάτων MoonPay έλαβε σχεδόν το 16% του πρόσφατου γύρου χρηματοδότησης που πραγματοποίησε από γνωστούς celebrities.

    Περισσότεροι από 60 μουσικοί, ηθοποιοί και άλλες προσωπικότητες στήριξαν την εταιρεία με περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, όπως δήλωσε σε ανακοίνωση της.

    Στα τέλη του περασμένου έτους, η startup συγκέντρωσε 555 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο Series A με επικεφαλής την Tiger Global Management και την Coatue Management που αποτίμησαν την εταιρεία στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Στις διασημότητες που συμμετείχαν περιλαμβάνονται οι Ashton Kutcher, Justin Bieber, Steve Aoki, Gwyneth Paltrow, Maria Sharapova, Diplo, Post Malone, Drake, Matthew McConaughey, Bruce Willis, Mindy Kaling και Paris Hilton.

    Η συγκέντρωση κεφαλαίων της MoonPay αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των celebrities για την χρηματοοικονομική τεχνολογία που εστιάζει στα crypto.

    Πωλήσεις χωρίς μεσάζοντες

    Τα NFT και η τεχνολογία blockchain που τα στηρίζει έχουν τη δυνατότητα να φέρουν αλλαγές στη βιομηχανία της μουσικής, του κινηματογράφου, της μόδας και των τυχερών παιχνιδιών επιτρέποντας στους δημιουργούς να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να ελέγξουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και να πουλήσουν τη δουλειά τους απευθείας στους καταναλωτές χωρίς τη βοήθεια μεσαζόντων.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της MoonPay, Ivan Soto-Wright, δήλωσε ότι τα NFT δεν είναι απλά JPEG και παρέχουν έναν τρόπο στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς να διαχειρίζονται τα δικαιώματα τους. Η εταιρεία επιδιώκει να τους βοηθήσει να σκεφτούν στρατηγικές για τον αναδυόμενο ιστό που βασίζεται σε blockchain — ή web3 — είπε σε μια συνέντευξη.

    «Το MoonPay βλέπει μια εντελώς διαφορετική μορφή για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας», είπε ο Soto-Wright. «Η σκέψη μου ήταν: Ας δημιουργήσουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς κλάδους και ας μιλήσουμε για τις περιπτώσεις χρήσης της πνευματικής τους ιδιοκτησία».

    Η MoonPay περιγράφει τον εαυτό της ως ένα είδος PayPal για την οικονομία crypto, που επιτρέπει συναλλαγές μεταξύ ατόμων και εταιρειών crypto, όπως προμηθευτές NFT. Έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά στοιχεία και NFT μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

    Αρκετές από τις διασημότητες στη λίστα επενδυτών της MoonPay, συμπεριλαμβανομένων των Bieber και Hilton, έχουν δραστηριοποιηθεί στα NFTs από τον περασμένο χρόνο, με αγορές υψηλού προφίλ ψηφιακών εικόνων αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κρυπτονομίσματα: Τα νέα Νησιά Κέιμαν των χωρισμένων με λεφτά

    Γιατί η Greenpeace και ο δισεκατομμυριούχος Chris Larsen κηρύσσουν πόλεμο στο bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ