• ΑΓΟΡΕΣ

    Citi: «Βλέπει» τον χρυσό στα 3.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Η Citigroup προβλέπει άνοδο της τιμής του χρυσού στα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά τους επόμενους 6 έως 18 μήνες, λόγω των αυξανόμενων εισροών από τους επενδυτές που προσδοκούν μείωση των επιτοκίων από την Fed. Πρόκειται για μία ακόμη τράπεζα της Wall Street που αναθεωρεί τις προβλέψεις της για το πολύτιμο μέταλλο προς τα πάνω.

    Αναλυτές με επικεφαλής τον Aakash Doshi αναβάθμισαν την εκτίμησή τους για τη μέση τιμή του χρυσού το 2024 στα 2.350 δολάρια και προχώρησαν σε μια «μεγάλη αναθεώρηση προς τα πάνω κατά 40%» της πρόβλεψης τους για το 2025, στα 2.875 δολάρια. Αναμένουν η τιμή να «τεστάρει και να διασπάει» τακτικά τα 2.500 δολάρια το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Νωρίτερα ο χρυσός διαπραγματεύονταν στα 2.387 δολάρια ανά ουγγιά.

    Gold Trades Near Record High | Haven buying and China's consumers fuel demand
    Ο χρυσός διαπραγματεύεται κοντά σε νέα επίπεδα ρεκόρ

    Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, των αγορών από τις κεντρικές τράπεζες και της ζήτησης των καταναλωτών στην Κίνα.

    Η Goldman Sachs θεωρεί ότι ο χρυσός βρίσκεται σε μια «ακλόνητη bull αγορά» και έχει αυξήσει την πρόβλεψή της για το τέλος του έτους στα 2.700 δολάρια. Η UBS προβλέπει την τιμή στα 2.500 δολάρια έως το τέλος του έτους.

    Σύμφωνα με την Citigroup, ώθηση στην τιμή του χρυσού θα δώσουν οι αυξημένες ροές από τους διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι ήδη δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τη ζήτηση των καταναλωτών στην Κίνα και των κεντρικών τραπεζών. Η έναρξη ενός κύκλου μείωσης των επιτοκίων από την Fed – ή ένα πιθανό σενάριο ύφεσης – το 2025 θα αυξήσουν περαιτέρω τη ζήτηση για επενδύσεις.

    Οι εισροές σε ETFs του χρυσού που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο – οι οποίες απουσίαζαν σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια – θα «αμβλύνουν την πορεία προς τα 3.000 δολάρια», γράφουν οι αναλυτές.

    Η Citi προβλέπει αυξημένες πιθανότητες για μια υποχώρηση της τιμής γύρω στον Μάιο ή τον Ιούνιο, αλλά αναμένει «ισχυρή στήριξη από αγορές» στο όριο των 2.200 δολαρίων ανά ουγγιά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πάνω από τα 600 ευρώ εκτινάχθηκε η τιμή της χρυσής λίρας – Στα 77.790 ευρώ το κιλό ο χρυσός, στον απόηχο του ανεξήγητου ράλι

    Μετοχές, πετρέλαιο, χρυσός: Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις των επενδυτών

    Citi για Hermes: Πώς μπορεί να ξεπεράσει σε τζίρο τη Louis Vuitton



    ΣΧΟΛΙΑ