• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τι συμβαίνει σε Aegean, Τιτάν, Πειραιώς και Εθνική

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Παρά το άνοιγμα στο -11% για την Πειραιώς, οι απώλειες δείχνουν να περιορίζονται στο -7%, μετά τις πληροφορίες που κάνουν τον γύρο της αγοράς περί κυβερνητικής παρέμβασης.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται νέα τηλεδιάσκεψη του ΥΠΟΙΚ, κ. Χρήστο Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες για τον Ηρακλή 2. Από την άλλη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΧΣ θα αγοράσει δικαιώματα τα οποία θα πουλήσει στους παλαιούς μετόχους, προκειμένου αυτοί να έχουν το δικαίωμα εξάσκησης ή πώλησης.

    Την ίδια ώρα η αντίδραση της Εθνικής πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα συνδέεται με την οριστικοποίηση του deal πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στη CVC. Είναι θέμα χρόνου η έγκριση του ΤΧΣ.

    Κέρδη πάνω από 1,6% για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ μετά την παρουσίαση των εταιρικών αποτελεσμάτων 2020. Η εταιρεία αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους 40 λεπτών.

    Απώλειες για τη Βιοχάλκο ΒΙΟ -3,14% 5,55, κέρδη πάνω από 2% για την Cenergy και πάνω από 4% για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Οι φήμες επιμένουν ότι η διοίκηση του ομίλου έδωσε το ok για placement. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι αντίστοιχες πληροφορίες διακινούνταν στην αγορά και στο τέλος του 2019, χωρίς να γίνει τίποτα.

    Ο γενικός δείκτης μετά από πέντε συνεδριάσεις περνάει σε θετικό πεδίο και με τις συναλλαγές στα 6,20 εκατ. ευρώ, όταν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαπραγματεύονται στο κόκκινο, καθώς τα lockdowns συνεχίζονται.

    Οι πιέσεις στο Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,54 συνεχίζονται, με το χαρτί στα 14,94 ευρώ, μετά το placement στα 14,70 ευρώ που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο βασικός μέτοχος, Απόστολος Βακάκης.

    Προς νέα υψηλά 52 εβδομάδων ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72, με κίνηση στα 13,44 ευρώ.

    Δεν ξαφνιάζουν οι απώλειες σχεδόν 7% στην Aegean. Η αγορά προεξοφλεί ότι η τιμή της αύξησης κεφαλαίου6 θα γίνει χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Είναι ενδεικτικό ότι η θυγατρική Autohellas έχει προγραμματίσει δύο conference calls με τους αναλυτές, στο τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου, συνδεοντάς τα η αγορά με τις επικείμενες εξελίξεις στην αεροπορική.

    Διαβάστε ακόμη:

    ISS για Τράπεζα Πειραιώς: Θετική για την αύξηση του 1 δισ. – Όλη η ατζέντα και οι προτάσεις της 7ης Απριλίου

    Κέρδη για τη Wall Street με πρωταγωνίστριες τις τεχνολογικές μετοχές

    Τζερόμ Πάουελ: Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν ασταθή – Αργεί ακόμα το δικό της ψηφιακό νόμισμα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ