• Cryptocurrencies

    Τζερόμ Πάουελ: Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν ασταθή – Αργεί ακόμα το δικό της ψηφιακό νόμισμα

    Τζερόμ Παουελ, επικεφαλής FED

    Jerome Powell, επικεφαλής FED


    Η αγορά των κρυπτονομίσματων παραμένει ασταθής ανέφερε ο επικεφαλής τη FED Τζερόμ Πάουελ τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το digital banking που διοργανώθηκε από τη Bank for International Settlements.

    «Είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα και ως εκ τούτου δεν είναι πραγματικά χρήσιμα stores of value και δεν υποστηρίζονται από τίποτα», δήλωσε ο Πάουελ. «Είναι περισσότερο ένα κερδοσκοπικό asset που ουσιαστικά υποκαθιστά τον χρυσό και όχι το δολάριο», εξήγησε.

    H Fed σκοπεύει να παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια ένα δικό της σύστημα πληρωμών για την ταχύτερη μεταφορά χρημάτων, το οποίο σχεδιάζει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, έχει μελετήσει το κατά πόσο θα ήταν χρήσιμο και πρακτικό να επενδύσει σε ένα δικό της ψηφιακό νόμισμα, με τη FED Boston να έχει συνάψει συνεργασία για το ζήτημα με το πανεπιστήμιο MIT.

    Ωστόσο ο Πάουελ ανέφερε πως πριν προχωρήσει σε κάποια κίνηση θα χρειαστεί ακόμα αρκετός χρόνος. «Μπορείτε να περιμένετε να κινηθούμε με μεγάλη προσοχή και διαφάνεια όσον αφορά την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε πιθανότατα θα χρειαστεί κάποιου είδους νομιμοποίηση από το Κογκρέσο πριν η Fed να προχωρήσει με ένα δικό της ψηφιακό νόμισμα.



    ΣΧΟΛΙΑ