• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τι δεν έχει τιμολογήσει ακόμα η αγορά – Δεν φτάνει η αντίδραση της Aegean


    Κάτω από το 1% κατηφορίζει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καθώς οι επαναγορές συνεχίζονται με αμείωτο τρόπο από την ΕΚΤ.

    Ωστόσο, η κυβέρνηση κρίνει ότι αυτή τη περίοδο οι συνθήκες για μία ακόμα έξοδο της χώρας στις αγορές είναι απαγορευτικές καθώς εκτιμάται ότι οι αναταράξεις θα συνεχιστούν.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, μία μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας ως προς το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα φαίνεται ότι περνάει στη λήθη ακόμα και για τη χώρα μας.

    Κι αυτό, διότι είναι έντονες οι φωνές στην Ευρώπη να μην πια ισχύει ο στόχος του 3,5%, ίσως και χαμηλότερα. Αυτό απελευθερώνει ρευστότητα για την ελληνική οικονομία και δημιουργεί προϋποθέσεις δυναμικής ανάπτυξης την επόμενη μέρα μετά τον κορονοϊό. Κάτι, το οποίο δεν έχει τιμολογηθεί από το χρηματιστήριο, καθώς ο γενικός δείκτης κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις 802 – 807 μονάδες.

    Από χθες μάλιστα στο κλείσιμο, είχε επισημανθεί ότι η αγορά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για κίνηση πιο ψηλά. Κι αυτό διότι η αντίδραση περιορίστηκε σε επιλεγμένα χαρτιά, στις τράπεζες και ορισμένες μετοχές από τον κλάδο της ενέργειας.

    Οι δε, συναλλαγές παραμένουν αδύναμες, αφού σήμερα 40 λεπτά μετά το άνοιγμα ο τζίρος δεν έχει αγγίξει καν τα 8 εκατ. ευρώ.

    Υποτονικό παραμένει, επίσης, το κλίμα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ξεκίνησαν μουδιασμένα.

    Το +7% της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,65% 1,55 χθες, έχει γίνει πτώση 1%. Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για συνέχεια, οπότε, σύμφωνα με τους επαγγελματίες απαιτείται αφύπνιση.

    Στα όρια των 9 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,18% 10,91 στα 26,29 η Coca Cola ΕΕΕ 1,22% 28,30 στα 1,32 η Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,80% 2,52 καθώς οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των μετόχων συνεχίζονται, στα 12,76 ευρώ κατηφορίζει ο Μυτιληναίος, στα 0,77 ευρώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,76.

    Αντιθέτως, εδραιώνεται η αντίδραση στην Αegean ΑΡΑΙΓ 2,71% 11,77 καθώς εντός των ημερών κατατίθεται το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου. Η μετοχή ενισχύεται στα 5,54 ευρώ με κέρδη πάνω από 2%.

    Αντίδραση, μάλλον υποτονική σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στα 12,70 και 11,17 ευρώ αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Επεσαν οι υπογραφές με Intrum για το χαρτοφυλάκιο Vega, συνολικής αξίας €4,9 δισ.

    Στην τελική ευθεία το Frontier της Εθνικής Τράπεζας – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

    Οι 4 «hunters» του Μυλωνά, τα τρίποντα του Ιωσήφ του ΟΠΑΠ, οι business Ψάλτη-Περιστέρη και τα μυστήρια ενός διαγωνισμού του Δικαιοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ