• Οι 4 «hunters» του Μυλωνά, τα τρίποντα του Ιωσήφ του ΟΠΑΠ, οι business Ψάλτη-Περιστέρη και τα μυστήρια ενός διαγωνισμού του Δικαιοσύνης

    Δυναμικά, ομαδικά και προσαρμοστικά πληροφορούμαι ότι κινείται ο νέος διευθύνων σύμβουλος Joseph Ιερωνυμάκης των εταιρειών Tora Wallet και Tora Direct του ΟΠΑΠ.

    the wise man
    image
    the wise man

    ΤΑΙΠΕΔ Ι: Αύριο κλείνουν τα… βιογραφικά

    Τρέχουν όπως πληροφορούμαι στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και την κυβέρνηση να κλείσουν το θέμα με το ακέφαλο ΤΑΙΠΕΔ.

    Αύριο λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των υποψηφίων και μέσα στον μήνα θα έχουμε πρόεδρο αλλά και διευθύνοντα σύμβουλο.

    Μαθαίνω ότι το θέμα το παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο Θόδωρος Σκυλακάκης καθώς το ΤΑΙΠΕΔ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιολόγηση των επιχειρηματικών δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Σας υπενθυμίζω ότι η αλλαγή διοίκησης έρχεται σε συνέχεια της συμπλήρωσης της 3ετούς θητείας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

    Η θέση του προέδρου – με εκτελεστικά καθήκοντα – είναι κενή καθώς έφυγε ο Άρης Ξενόφος.

    Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ριχάρδος Λαμπίρης και μη εκτελεστικά μέλη η Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, ο Άγγελος Βλάχος και ο Γιώργος Μαρίνος.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο κ. Λαμπίρης θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του CEO.

    ΤΑΙΠΕΔ ΙΙ: Προσλήψεις 10 έμπειρων στελεχών

    Κι ενώ αύριο λήγει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες της διοίκησης την ίδια στιγμή βιογραφικά «μαζεύονται» και για την πλήρωση 10 θέσεων στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, της νέας λοιπόν δουλειάς που καλείται να φέρει εις πέρας το ΤΑΙΠΕΔ.

    Μαθαίνω ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετά στελέχη της αγοράς καθώς οι θέσεις που ανοίγονται είναι ιδιαίτερα ζηλευτές…

    Όπως καταλάβατε όλα αλλάζουν στο ΤΑΙΠΕΔ και το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και ο Θόδωρος (Σκυλακάκης) ως ο άρχων της επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα μεγάλα projects που θα κληθεί η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να υλοποιήσει…

    Από κοντά θα έχουν το σύστημα και οι Ευρωπαίοι, οι οποίο θέλουν πίσω τα λεφτά τους!

    Η Alpha Bank και η στήλη the value investor

    Λοιπόν η στήλη που λάνσαρε χθες το mononews “the value investor” κέρδισε τις εντυπώσεις.

    Καταρχήν στο top pick είχε την μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 που χθες έκανε ένα τρελό ράλι και έκλεισε με κέρδη 7,08% στα 0,8834 ευρώ.

    Επίσης από τις μετοχές που σας έγραψε η στήλη, κέρδη υψηλότερα του Γενικού Δείκτη,  κατέγραψαν η Εθνική Τράπεζα στο + 1,42% ΕΤΕ 0,28% 7,09 , η Μοτορ Οιλ ΜΟΗ -1,23% 25,80 στο +1,49% και ο ΤΙΤΑΝΑΣ στο +2,71%.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,29% στις 802 μονάδες.

    Επίσης οι φανατικοί αναγνώστες του  wise man έχουν ενημερωθεί από τα ξημερώματα της  Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου,  ότι η προσφορά στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24 ολοκληρώθηκε.

    Η μετοχή την Τετάρτη το απόγευμα έκλεισε στα 8,12 ευρώ.

    Χθες “πέταξε” στα 8,87 ευρώ. Not Bad at all.

    Οι 4 hunters του frontier

    Σήμερα θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το frontier, την τιτλοποίηση των 6,1 δις ευρώ της Εθνικής Τράπεζας.

    Όποιος servicers αποκτήσει το «χρυσό» πακέτο θα πάρει κεφάλι στην αγορά εξου και η μάχη που θα δοθεί μαθαίνω ότι θα είναι μέχρι τέλους…

    Το τερέν κατεβαίνουν: Ο Θοδωρής Καλαντώνης (σχήμα doValue, Fortress, Bain), Γιώργος Γεωργακόπουλος (Intrum), Αρτέμης Θεοδωρίδης (Cepal, Davidson Kempner) και ο Ορέστης Τσακαλώτος (σχήμα Karval, Pimco, Quant).

    Ενδιαφέρον μαθαίνω ότι δείχνουν και άλλα ξένα funds και τοπικές εταιρείες διαχείρισης (B2K, waterfall), αλλά η «σφαγή» θα γίνει μεταξύ των τεσσάρων!

    Αυτά βλέπει ο CEO της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς και τρίβει τα χέρια του καθώς μέχρι το καλοκαίρι θα διώξει από τον ισολογισμό 6,1 δις ευρώ κόκκινα δάνεια και θα καταφέρει η Εθνική να είναι μπροστά σε αυτό το κομμάτι της εξυγίανσης.

    Τα τρίποντα του Joseph στο Κολλέγιο και στον ΟΠΑΠ

    Δυναμικά, ομαδικά και προσαρμοστικά πληροφορούμαι ότι κινείται ο νέος διευθύνων σύμβουλος Joseph Ιερωνυμάκης των εταιρειών Tora Wallet και Tora Direct του ΟΠΑΠ.

    Μπορεί να έχει αναλάβει καθήκοντα CEO των θυγατρικών του ΟΠΑΠ από τον Δεκέμβριο αλλά τώρα μου λένε ότι σιγά-σιγά ξεδιπλώνει το δικό του στυλ management.

    Έχει τρέλα με τα telecoms και με ότι έχει να κάνει στο αντικείμενο του ΙΤ.

    Η αλήθεια είναι ότι ο ΟΠΑΠ χρειαζόταν μια αναβάθμιση στο κρίσιμο πόστο του IT πόσο μάλλον στην ψηφιακή εποχή.

    Έτσι, έδωσαν στον Ιωσήφ την δουλειά και όπως μαθαίνω τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

    Ο Ιωσήφ δεν είναι τυχαίος στον χώρο καθώς έχει εργασθεί στο παρελθόν στην NOKIA, στην Siemens κλπ κλπ.

    Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών της τάξης του `86, ήταν δηλαδή συμμαθητής με τον Πρωθυπουργό.

    Ρωτώντας για το παρελθόν του Ιερωνυμάκη μου είπαν ότι ήταν (τότε) δεινός παίχτης του μπάσκετ και έπαιζε μάλιστα βασικός στην ομάδα του Κολλεγίου μαζί με τον Κυριάκο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

    Προφανώς η διοίκηση του ΟΠΑΠ περιμένει τρίποντα από τον CEO της Tora Wallet.

    Ο Ψάλτης, ο Περιστέρης και η Πελοπόννησος

    Πληροφορούμαι ότι στην Alpha Bank αφιέρωσαν πολλές ώρες στο μεγαλύτερο μέχρι στιγμή ΣΔΙΤ στο μέτωπο της διαχείρισης απορριμμάτων, που αφορά την Πελοπόννησο και στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00 κα ο Γιώργος Περιστέρης.

    Η τράπεζα είναι ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ιδιωτικού φορέα (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) και αποκλειστικός Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος δομημένης χρηματοδότησης ύψους 86 εκατ. Ευρώ.

    Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 152 εκατ. ευρώ και το έργο έχει δυναμικότητα διαχείρισης περισσότερων από 200 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

    Η στήλη σας έχει ενημερώσει ότι στη διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται «χρυσός» κάτι που τονίζει εδώ και καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης.

    Η Κριστίν έβαλε φωτιά στα ομόλογα

    Σταμάτησε η ΕΚΤ να αγοράζει τόσα πολλά ομόλογα και έτσι πήραν την ανιούσα τις τελευταίες ημέρες οι αποδόσεις, γεγονός που προκαλεί ρίγη στο οικονομικό επιτελείο.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές λέγοντας ότι το φρενάρισμα οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.

    Το πήγε ένα βήμα παρακάτω και ανέφερε πως η Κεντρική Τράπεζα δεν θα φρενάρει τις αγορές διότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ανέβει το κόστος!

    Ε, βέβαια. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι οικονομικές συνέπειες δεν έχουν καν μετρηθεί…

    Ακυρώθηκε ή θα ακυρωθεί o διαγωνισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης; 

    Μου λέγανε χθες ότι μυστήριο υπάρχει  πέριξ του διαγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων.

    Μου εξηγούσαν  λοιπόν  ότι ο διαγωνισμός ύψους  19,5 εκατ. ευρώ ακυρώθηκε και θα προκηρυχθεί εκ νέου.

    Στο διαγωνισμό είχε υποβληθεί μια προσφορά αυτή των VODAFONE-Cosmos Business Systems – Q&R.

    Ο λόγος που ακυρώθηκε είναι άγνωστος.

    Να σημειωθεί ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Cosmos Business Systems μετέχουν τόσο η Vodafone (με 17%) όσο και ο όμιλος Quest Συμμετοχών του Θεόδωρου Φέσσα με ποσοστό 16%!!!

    Μάλιστα μέλος του ΔΣ της Cosmos είναι ο CFO της Vodafone Νικόλας Παρασκευόπουλος… Πολλά Μυστήρια!!!

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.