• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σκουπίζουν την προσφορά που βγαίνει στα πρώτα λεπτά – Όλα τα μάτια στην Πειραιώς

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Ξεκίνημα με βαριές απώλειες για τη μετοχή της Πειραιώς μία μέρα μετά το πάρτι στη μετοχή, αλλά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και του σχεδίου Sunrise.

    Η πτώση ξεπερνάει το 7% και σύμφωνα με την αγορά, οι αναλυτές έχουν στραφεί στην ανάλυση, το κόστος, την αύξηση κεφαλαίου και τους όρους που θα την διέπουν. Η μετοχή ΠΕΙΡ -4,26% 3,60 υποχωρεί στα 0,88 ευρώ, με τις εκτιμήσεις της αγοράς να αναφέρουν ότι η αύξηση κεφαλαίου θα είναι στα επίπεδα του 1 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα με απώλειες πορεύονται την Τετάρτη και τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά, σε μία μέρα που το κλίμα βαραίνει η έκδοση 30ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία. Το βιβλίο άνοιξε νωρίς το πρωί στο Λονδίνο.

    Πιέσεις στα υψηλά έτους για την Eurobank, νευρικότητα στα 2,60 για την ΕΤΕ ΕΤΕ -1,13% 7,89 και οριακές απώλειες στα 0,98 ευρώ για την μετοχή της Alpha.

    Κατά τα άλλα, πιέσεων συνέχεια σήμερα στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,51% 2,33 καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ολλανδοί της Reggeborgh βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να τρέξουν την αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ. Η μετοχή υποχωρεί στο 1,42 με την τιμή της αύξησης να βγαίνει στα 0,90 ευρώ.

    Αντίδρασης συνέχεια, έστω και οριακά για το Jumbo ΜΠΕΛΑ -2,59% 25,62 καθώς αναμένεται, όπως λέγεται πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου στο τέλος Μαρτίου.

    Ανάκαμψη για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -3,37% 10,60 που βάζει πλώρη για τα 9 ευρώ και πάλι, κερδών συνέχεια για την ΕΧΑΕ πάνω από τα 4 ευρώ και κίνηση στα 12,98 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή. Υπενθυμίζεται το πακέτο Περιστέρη στα 13 ευρώ για το 1,86% των μετοχών.

    Πάντως, η πρώτη εικόνα από το ταμπλό δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο.

    Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν οι χρηματιστές, η προσφορά, για παράδειγμα, που βγαίνει στην Πειραιώς, απορροφάται, που σημαίνει εκ πρώτης όψεως ότι οι επενδυτές στηρίζουν το σχέδιο του Χρήστου Μεγάλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε το βιβλίο προσφορών: Στις αγορές η Ελλάδα με 30ετές ομόλογο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

    Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με την πρώτη έκδοση 30ετούς ομολόγου από το 2008

    Ελλάκτωρ: Ενδιάμεση χρηματοδότηση στην Άκτωρ περί τα €50 εκατ. από τους μετόχους



    ΣΧΟΛΙΑ